Üretimsel yapay zeka girişimi Cohere, 270 milyon dolar yatırım aldı

Toronto merkezli üretimsel yapay zeka girişimi Cohere, Seri C turda 270 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Üretimsel yapay zeka girişimi Cohere, 270 milyon dolar yatırım aldı

Toronto merkezli üretimsel yapay zeka girişimi Cohere, Seri C turda 270 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Inovia Capital'ın liderliği üstlendiği tura Nvidia, Oracle, Salesforce Ventures, DTCP, Mirae Asset, Schroders Capital, SentinelOne, Thomvest Ventures ve Index Ventures katıldı.

Aslında Cohere'in alacağı yatırımı daha önce sizlere aktarmıştık. Ancak New York Times'a göre şirketin alacağı yatırım 250 milyon dolar olarak açıklanmış ve turun kapanmadığı bilgisi paylaşılmıştı. Şimdi görüyoruz ki Cohere'in bu yatırımı 270 milyon dolar olarak sonuçlandı; şirketin değerlemesi ise beklenenden bir tık fazla olarak 2.1 milyar dolara ulaştı.

2019'da, Google'ın eski araştırmacıları Aidan Gomez ve Nick Frosst ile Ivan Zhang tarafından kurulan Cohere, sohbet botları ve arama motorları gibi yapay zeka destekli ürünleri dağıtmak için başkaları tarafından kullanılabilecek teknoloji altyapısı geliştiriyor. Cohere'in üretimsel yapay zekası, kurumsal hizmetler geliştirmek için bir platform sunuyor. Cohere, tıpkı OpenAI gibi, metin oluşturmak, özetlemek ve yorumlamak için kullanılabilecek büyük dil modelleri veya LLM'ler üretiyor. Müşteriler, Cohere'in LLM'lerine erişmek, aynı zamanda özel bir arama motoru veya sohbet robotu gibi uygulamalar oluşturmak için ödeme yapıyorlar.

Şirket, LLM'leri kurmak ve eğitmek için Google Cloud'a ve süper bilgisayarlarına güvendiği için Google ile olan bağlantısını sürdürüyor. Google Cloud'un yapay zeka ve makine öğrenimi donanımı ve altyapısı, Cohere'in LLM'lerini geliştirmesine destek oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.