Finansal teknolojilere odaklanan Mosaic, 26 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında Brian Campbell, Bijan Moallemi ve Joe Garafalo tarafından kurulan Mosaic, piyasadaki risk ve fırsatları belirlemek için şirketlerin finansal durumlarını gerçek zamanlı analiz ediyor.
Finansal teknolojilere odaklanan Mosaic, 26 milyon dolar yatırım aldı

Finansal teknolojilere odaklanan Mosaic, 26 milyon dolar yatırım aldı. 26 milyon dolarlık yatırım, OMERS Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. C Serisi yatırım turuna Founders Fund, General Catalyst ve Friends and Family Capital katıldı. Yeni gelen yatırım, yapay zeka odaklı karar verme yeteneklerini desteklemek için kullanılacağı açıklandı. Bu özellik, KOBİ'ler ve orta ölçekli şirketler için geliştirilecek. ABD merkezli şirketin şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 71,9 milyon dolara yükseldi. 

2019 yılında Brian Campbell, Bijan Moallemi ve Joe Garafalo tarafından kuruldu. Finansal planlama ve analiz konusunda tecrübeli olan üç ortağın yolu Palantir'de çalışırken kesişti. Mosaic, piyasadaki risk ve fırsatları belirlemek için şirketlerin finansal durumlarını gerçek zamanlı analiz ediyor. Temelde veri karmaşıklığını ortadan kaldırmayı amaçlayan şirket; Dooly, Revenue, Fivetran, Legion gibi isimlerle çalışıyor.  

Mosaic'in yaptığı finansal risk yönetimi sadece şirketlerin karlarını etkilemiyor. Bunun yanı sıra işletmelerin varlıklarını sürdürebilir olmasına yardım ediyor. Özellikle döviz kuru, faiz oranlarında ve mal fiyatlarında beklenmedik değişiklikler karşısında şirketlerin hazırlıklı olmasını sağlıyor.

Mosaic, bir sene içinde yüzde 300 büyüdü. Bu büyümenin şirketlerin yeni nesil stratejik finans yazılımlarına olan ihtiyacı fark etmesiyle paralel olduğu düşünülüyor. 

Bu alan hem girişimcilerin hem de yatırımcıların dikkatini çekiyor. Geçen Mart ayında fintechler için müşteri içgörüleri sunan ve bunu yapay zekadan yararlanarak yapan Monnai, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği Seri A turda, 6.5 milyon dolar yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.