Sam Altman, henüz GPT-5'i eğitmeye başlamadıklarını açıkladı

Sam Altman'ın açıklamasına göre ekip, yeni fikirler üzerinde çalışsa da modeli eğitmeye hazır değil.
Sam Altman, henüz GPT-5'i eğitmeye başlamadıklarını açıkladı

Federal Ticaret Komisyonu'nun OpenAI'ın yeni GPT modelleri yayınlamasını engelleyebileceğinden sizlere bahsetmiştik. The Center for AI and Digital Policy (CAIDP) bir şikayet dilekçesi sunarak, Federal Ticaret Komisyonu'na OpenAI için bir soruşturma talebinde bulunmuştu. CAIDP'nin Başkanı Marc Rotenberg'in ve teknoloji liderlerinin imzaladığı açık mektupta ise geniş kapsamlı üretimsel yapay zeka deneylerinin durdurulması çağrısında bulunulduğunu hatırlatalım. 

Bu gelişmeler üzerine Sam Altman, mektubun, nerede duraklanması gerektiğine dair pek çok teknik nüansı kaçırdığını öne sürerken, OpenAI'ın GPT-5'i eğitmeye başlamadığını ve belli bir süre daha bu konuda adım atmayacaklarını belirtmişti.  Ayrıca OpenAI'ın yöneticileri Sam Altman, Greg Brockman, Ilya Sutskever, yapay zeka teknolojisinin denetim altında tutulması için yapılması gerekenleri sıralamıştı. 

Sam Altman katıldığı bir etkinlikte henüz GPT-5'i eğitmeye başlamadıklarını açıkladı. Altman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Bu modele başlamadan önce yapmamız gereken çok iş var. İhtiyacımız olduğunu düşündüğümüz yeni fikirler üzerine çalışıyoruz ancak kesinlikle başlamaya hazır değiliz. 

Etkinlikte yaptığı açıklamada GPT-4'e yönelik kaygılar gidermeyi hedefleyen Altman, modelin dış denetimlerden ve güvenlik testlerinden geçtiğini vurguladı. 

GPT-4'ü tamamladığımızda, onu yayınlamaya hazır hale getirmemiz 6 ayımızı aldı. 

6 günde 500 bin indirmeye ulaşan ChatGPT'nin uygulamasının, yakın zamanda 30'dan fazla yeni ülkeye açıldığını sizlere aktarmıştık. Bu yeni ülkeler arasında Türkiye de yer almakta. Ürünün yeni pazarlara açılması yeni yasal yaptırımları da beraberinde getirebilir. 

Yasal düzenleme konusunda ise Sam Altman, OpenAI'ın küçük yapay zeka girişimlerinin yasal düzenlemelere tabi tutulmasının karşısında olduğunu belirtiyor. Altman, yasal düzenleme taleplerinin OpenAI ve OpenAI gibi büyük şirketlere yönelik olduğunu ifade ediyor. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.