FTC, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını engellemek için mahkemeye başvurdu

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), dün mahkemeden Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını geçici olarak engellemesini istedi.
FTC, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını engellemek için mahkemeye başvurdu

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), dün mahkemeden Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını geçici olarak engellemesini istedi ve hükümetin 68,7 milyar dolarlık anlaşmaya karşı açtığı dava görülmeden önce anlaşmanın kapanmasını durdurmaya çalıştı. FTC, Microsoft ve Activision anlaşmasının cuma gününe kadar tamamlanabileceğini söyledi ve federal bir yargıçtan 15 Haziran'dan önce herhangi bir nihai anlaşmayı engellemesini istedi.

FTC, oyun endüstrisi tarihindeki en büyük anlaşmalardan biri olacak bu satın almanın Microsoft'a Activision'ın içeriğini rekabeti önemli ölçüde azaltacak şekilde alıkoyma veya bozma yeteneği ve artan teşvik vereceğini söyledi. FTC, bir yargıç tarafından harekete geçilmediği takdirde satın alımın Activision'ın operasyonlarını ve iş planlarını değiştirebileceğini ve Microsoft'un hassas iş bilgilerine erişmesine izin verebileceğini söyledi.

ABD yargıcının şimdi Microsoft'un anlaşmayı iki hafta boyunca kapatmasını engelleyecek geçici bir yasaklama emri ve FTC'nin yasal itirazının sonucuna kadar Microsoft'un anlaşmayı kapatmasını engelleyecek bir ihtiyati tedbir kararı vermesi gerekecek. Microsoft'un İngiltere'deki temyiz duruşmasının başlamasından kısa bir süre sonra, 2 Ağustos'ta bir kanıt duruşması yapılması planlanıyor.

FTC ve İngiltere'den yetkililer, anlaşmanın Microsoft'un Activision oyunlarını Sony Playstation gibi rakip platformlardan alıkoymasına izin vererek oyun endüstrisine zarar verebileceğini iddia etti. Microsoft, bazı oyun platformlarıyla bu oyunların mevcut kalmasını sağlayacak 10 yıllık lisans anlaşmaları yaptı. Avrupa Birliği antitröst yetkilileri ise geçtiğimiz ay Microsoft'un verdiği tavizlerin rekabet kaygılarını gidermek için yeterli olduğunu söyleyerek anlaşmayı onaylamıştı.

Microsoft'un Activison Blizzard satın alımının seyrinin nasıl olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.