Endüstriyel drone üreticisi Percepto, 67 milyon dolar yatırım aldı

Percepto, 2014 yılında Dor Abuhasira tarafından hayata geçirildi. Max ve Max OGI adlı iki ürünü olan Percepto, otonom insansız hava araçları üretiyor.
Endüstriyel drone üreticisi Percepto, 67 milyon dolar yatırım aldı

Endüstriyel drone üreticisi Percepto, 67 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi yatırım turuna Koch Disruptive Technologies, Zimmer Partners ve adı verilmeyen ABD'li bir enerji şirketi liderlik ediyor. İsrail merkezli şirketin yatırım turuna U.S. Venture Partners, Delek US Holdings, Atento Capital, Spider Capital ve Arkin Holdings katıldı. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 120 milyon dolara çıktı.

Kasım 2020'de şirket, Koch Disruptive Technologies tarafından yönetildiği B Serisi yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım almıştı. Yatırımdan sonra Boston Dynamics ile çalışmaya başladı. Şirket, Boston Dynamics'in Spot robotlarını kendi Sparrow drone'ları ile entegre ederek daha iyi altyapı değerlendirmeleri sunulmasına yardımcı oldu.

Şirket, 2014 yılında Dor Abuhasira tarafından faaliyete geçti. Max ve Max OGI adlı iki ürünü olan Percepto otonom insansız hava araçları üretiyor. Bu sistemler, endüstriyel tesislerde, enerji santrallerinde, limanlarda kullanılıyor. Şirketin amacı büyük endüstriyel tesislerdeki operasyonel verimliliği artırmak ve güvenlik önlemlerini güçlendirmek. Percepto müşterileri; enerji, endüstriyel, güvenlik ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Son dönemde bu alana yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Geçen Mayıs ayında drone teslimatlarına odaklanan Wingcopter, 44 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Wingcopter'ın 44 milyon dolarlık yatırımı ise European Investment Bank'ten geldi. 2017 yılında Ansgar Kadura, Jonathan Hesselbarth ve Tom Plümmer tarafından Almanya'da kurulan Wingcopter, patentli teknolojisi ile birlikte teslimat drone'ları üretiyor. Dikey bir şekilde kalkış ve iniş yapabilen Wingcopter droneları, genellikle ilaç ve sağlık ürünlerinin teslimatlarının yapılmasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.