45 milyon dolar yatırım alan endüstriyel drone üreticisi Percepto, Boston Dynamics ile iş birliği yaptı

Endüstriyel drone üreticisi Percepto, Koch Disruptive Technologies tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı.
45 milyon dolar yatırım alan endüstriyel drone üreticisi Percepto, Boston Dynamics ile iş birliği yaptı

Endüstriyel drone üreticisi Percepto, Koch Disruptive Technologies tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı. Tura yeni yatırımcılar State of Mind Ventures, Atento Capital, Summit Peak Ventures ve Delek-US'in yanı sıra daha önceki yatırımcılar U.S. Venture Partners, Spider Capital ve Arkin Holdings katıldı. B Serisi ile beraber Percepto'nun bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 72,5 milyon dolara ulaştı.

Percepto tarafındaki tek yenilik bu değil. Şirket, şu anda Boston Dynamics ile çalışmaya başladı. Şirket, Boston Dynamics'in Spot robotlarını kendi Sparrow drone'ları ile entegre ederek daha iyi altyapı değerlendirmeleri sunulmasına yardımcı oluyor. Percepto, Spot'un çevikliği geliştikçe potansiyel olarak daha fazlasını hedefliyor. Bu iş birliğinin otomatik, insansız bir dünyada çeşitli robotik donanımların birlikte nasıl çalışacağını anlamak için önemli bir örnek olduğunu söylemek mümkün.

Percepto'nun drone'u Sparrow I, talep üzerine veya otonom olarak pilotluk yapabiliyor, gündüz veya gece çalışıyor ve uyarılara yanıt vermek için akıllı çitler ve hareket dedektörleri gibi bağlı cihazlarla entegre şekilde çalışabiliyor. Şarj edilebilir bir pile sahip, 5G uyumlu telsizler, entegre bir paraşüt, yüksek çözünürlüklü bir RGB kamera ve bir termal kamera içeren karbon fiber kompozit drone, yaklaşık 8,6 kilogram ağırlığa sahip. Drone, saatte 74 kilometreye ve maksimum 120 metre yüksekliğe ulaşabiliyor.

Percepto'nun yazılımı, insanları, araçları ve olası durumları gerçek zamanlı olarak izlemek için Sparrow I'in sensör verilerinden yararlanıyor ve orkestrasyon gösterge panosu, drone pilotlarının uçuşa yasak bölgeleri, serbest uçuş alanlarını ve coğrafi sınırlarla çevrili sitelerdeki acil iniş bölgelerini tanımlamasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.