90 Saniye'de anlatıyoruz: Web3'e nereden başlamalı?

Yeni kısa içerik formatımız 90 Saniye'de "Web3'e nereden başlamalı?" sorusunu yanıtlıyoruz.
90 Saniye'de anlatıyoruz: Web3'e nereden başlamalı?

Yeni kısa içerik formatımız 90 Saniye'de "Web3'e nereden başlamalı?" sorusunu yanıtlıyoruz. Yazıyı okumaya başlamadan önce Web3 hakkında daha fazla bilgi edinmek için Web3 Nedir? ve Web3 Sözlüğü başlıklı bölümlerini inceleyebilirsiniz. 

Gelelim bu sorunun cevabına, kullanıcı olarak ilk etapta bir Metamask cüzdanı oluşturabilir, kendinize .eth uzantılı bir domain (ENS) alabilirsiniz. Bunların ötesinde hoşunuza giden projelerin Discord sunucularını ziyaret ederek topluluğun bir parçası olabilirsiniz. Dahil olacağınız projeleri seçerken, kurucuların geçmişini, projenin whitepaper’ını ve basında ya da sosyal ağlarda yer alan incelemeleri okumayı ihmal etmeyin. 

Markalar da tıpkı kullanıcılar gibi .eth alan adı ile ilk adımı atmalarının akabinde Web3 alanında öne çıkan isimlerle iş birliklerine imza atabilir. Web3 projelerine yönelen markalar, daha net değer önerileri sunan Web3 ürünleri çıkarmalı. Tüketici hedeflemesinde daha incelikli davranarak Web3'e özel tasarlanmış pazara giriş stratejilerine sahip olmalı. 

Markalar için topluluk inşası, Web3’ün kalbinde yer alan en önemli etmen. Markalar, Web3 topluluklarını oluştururken, yapılanmayı olabildiğince şeffaf ve erişilebilir tutmalı. Web3 alanındaki lider içerik üreticileri ve danışmanlarla birlikte hareket etmek, Web3 topluluğuna erişmeyi kolaylaştırabilir. Buna ek olarak markalar Web3 topluluklarına oluşturacakları proje içinde müşterek üretim (co-creation), söz hakkı ve özel imkanlar sunabilmeli. 

@webrazzi

90 Saniye'de anlatıyoruz: Web3'e nereden başlamalı? 90 Saniye'de "Web3'e nereden başlamalı?" sorusunu yanıtlıyoruz. Web3 hakkında daha fazla bilgi için 90 Saniye'nin önceki bölümlerini inceleyebilirsiniz. #webrazzi #90saniye #web3

♬ orijinal ses - Webrazzi

Web3 topluluğunuza hitap edebilecek iyi planlanmış bir yol haritası oluşturmak mühim. Bununla beraber iyi düşünülmüş bir tokenomics ya da nadirlikleri, yararlılıkları (utility) iyi planlanmış uzun dönemli bir NFT koleksiyonu tasarlamak göz önünde bulundurulmalı.

Örnek vermek gerekirse, topluluğunuzla birlikte üreteceğiniz bir NFT koleksiyonu, nadirliklerine göre markanızın hayranlarına özel ürünler ya da özel kapalı etkinliklere erişim sağlayabilir. Ayrıca NFT sahipleri, projelerin geleceğinde söz hakkı sahibi olurken, üretime katkıda bulunan topluluk üyeleri satıştan pay alabilir

NFT pazar yeri altyapısı sunan platformlardan alacağınız destek ile kendi NFT pazar yerinizi oluşturabilir ve topluluğunuzun ürettiği ya da topladığı NFT’lerden uzun dönemli gelir elde etmesini sağlayabilirsiniz. Bu noktada yol haritanızın da topluluğunuzu ve NFT’lerinizin değerini destekleyebilecek nitelikte olması önemli. 

Markalar, Web3 pazarlama stratejisini oluşturmadan önce Şirketler için 2023'ün 8 Web3 trendi başlıklı yazımızı inceleyebilir.

90 Saniye ile Web3'ün temel kavramlarını açıklamaya devam edeceğiz. 90 Saniye içeriklerimizi Instagram ve TikTok hesaplarımız üzerinden paylaşacağız. Dilerseniz hem bizi Instagram ve TikTok hesaplarımız üzerinden takip edebilir hem de 90 Saniye içeriklerini izleyebilirsiniz. "90 Saniye'de anlatıyoruz: Web3' nereden başlamalı?" videomuza Instagram için buradan, TikTok için ise buradan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.