45 milyon dolar yatırım alan Instabase'in değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

Instabase, Tribe Capital liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 45 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Andreessen Horowitz (a16z), New Enterprise Associates ve Spark Capital da katıldı.
45 milyon dolar yatırım alan Instabase'in değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

Yapılandırılmamış verileri anlamak ve analiz etmek için kullanılabilecek bir uygulama platformu sağlayan Instabase, Tribe Capital liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 45 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Andreessen Horowitz (a16z), New Enterprise Associates ve Spark Capital da katıldı. Yeni yatırım, San Francisco merkezli girişimin bu hafta platformuna yapay zeka araçları entegre ettiğini duyurmasının ardından geldi. Şirketin değerlemesi ise 2 milyar dolara yükseldi. 

Instabase, müşterilerinin işe alım veya fatura işleme gibi faaliyetleri gerçekleştirebilecek uygulamalar ve iş akışları oluşturmasına olanak tanıyor. Yeni yapay zeka entegrasyonları ile kullanıcılar artık kendi modellerini oluşturmadan yapay zeka destekli uygulamalar oluşturabiliyor.

Instabase, içeriğin anlaşılmasına yardımcı olacak araçlar sunuyor. Platform, şirketlerin operasyonları için kullanabilecekleri belgeleri ve verileri işliyor ve akademik makaleler, yasal evraklar, finansal veriler gibi büyük dosya derlemelerini tek seferde sorguluyor. Instabase, bunun da ötesinde şirketlerin benzer belge türlerini analiz etmeye yönelik iş akışlarını dağıtmak için kullanabilecekleri araçlara sahip. Örneğin; bir müşteri Instabase'i kullanarak gelir ve kimlik doğrulama süreçleri, fatura işleme ve makbuz doğrulama gibi işlemleri otomatikleştirmek için bir uygulama oluşturabiliyor.

Şirket en son 2019 yılında, Index Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri B turda 105 milyon dolar yatırım almıştı ve bu turda şirkete 1 milyar doların üzerinde değer biçilmişti.

Crunchbase verilerine göre, 2015 yılında kurulan Instabase, şu ana kadar 177 milyon dolar yatırım aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.