Cilt sağlığına odaklanan girişim GetHarley, 52 milyon dolar yatırım aldı

GetHarley, akne, düzensiz cilt tonu veya hiperpigmentasyon, rosacea gibi cilt sorunlarıyla karşı karşıya kalan kullanıcıları, cilt sağlığı konusunda uzmanlaşmış kişilerle buluşturuyor.
Cilt sağlığına odaklanan girişim GetHarley, 52 milyon dolar yatırım aldı

Cilt sağlığına odaklanan GetHarley, 52 milyon dolar yatırım aldı. 52 milyon dolarlık yatırım, Index Ventures tarafından yönetildi. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Headline, Visionaries Club ve Village Global vardı. 

GetHarley, 2019'da Charmaine Chow tarafından Londra'da kuruldu. Platform akne, düzensiz cilt tonu veya hiperpigmentasyon, rosacea gibi cilt sorunlarıyla karşı karşıya kalan kullanıcıları, cilt sağlığı konusunda uzmanlaşmış kişilerle buluşturuyor. Platformda danışmanlık ücreti ise saat odaklı belirleniyor.

45 dakikalık konsültasyon yani hastanın raporları ve hastalığın semptomlarının incelenmesi 50 dolar iken, daha karmaşık deri hastalıkları için ise bu ücret 186 dolara kadar çıkıyor. GetHarley, aynı zamanda cilt bakımı üzerine kendi geliştirdiği bakım ürünlerini de satıyor. Şirketin an itibarıyla yaklaşık 100 bin kullanıcısı bulunuyor.

Cilt yani deri vücudumuzun iskelet sisteminden sonraki en geniş organı olarak kabul ediliyor. Erişkin bir insanın toplam vücut ağırlığının yüzde 15'ini oluşturuyor. İnsan vücudunda oldukça önemli olan cilt üzerine odaklanan sağlık girişimleri yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Mart ayında Hindistan'da yapay zeka destekli güzellik ve kişisel bakım uygulaması CureSkin, 5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu JSW Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. Yeni gelen yatırım Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı söylendi. CureSkin CEO'su ve kurucu ortağı Guna Kakulapati, Hindistan'da 100 binden fazla kayıtlı dermatolog olduğunu belirtiyor. "Cilt ve saç konusunda uzman olan kişi sayısı çok az. Bu noktada büyük bir pazar açığı var" diyerek sektörde nereye konumlandıklarını anlatıyor.

Hindistan merkezli şirket, 2017 yılında kuruldu. CureSkin; cilt, saç, vücut ve diğer kişisel bakım sorunları için uzman ve kişiselleştirilmiş tedavi uyguluyor. Uygulamaya yüklenen cilt görselleri sayesinde cilt analizi yapılabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.