Uber, Mykonos'ta 8 kişi kapasiteli tekne hizmetini başlatıyor

Tekne rezervasyonu, Uber uygulaması aracılığıyla yapılacak. 8 kişi kapasiteli tekneler sadece Mykonos Adası ve çevresinde seyahat edecek.
Uber, Mykonos'ta 8 kişi kapasiteli tekne hizmetini başlatıyor

Araç çağırma şirketi Uber, güvenli ve konforlu ulaşım alternatiflerine bir yenisini daha ekledi. Şirket, New York'ta üçüncü kez düzenlenen Go-GET etkinliğinde Yunanistan'da tekne hizmeti başlatacağını duyurdu. Tekne rezervasyonu Uber uygulaması aracılığıyla yapılacak.

8 kişilik kapasiteli tekneler sadece Mykonos Adası ve çevresinde seyahat edecek. Uber, Mykonos'taki Uber Teknesi'nin müşteri ve misafirleri için özel olarak kiralanacağını da kaydetti.  

Şirket, 2015'te İstanbul’da tekne hizmetine başlattı. İstanbul Boğazı’ndan özel sürat teknesi çağırabilmek için lüks deniz taşımacılığı firması Navette – Tezman Holding iş birliği yapan şirket, aynı yıl Bodrum'a da UberTekne hizmetini açtı

2013 yılında da San Francisco Körfez Bölgesi için Boat to Work uygulamasını başlatan şirket, İngiltere'nin başkenti Londra'da işe gidenler için Uber Boat hizmeti veriyor. Şirket, Londra’da Thames Nehri üzerinde bulunan ve nehir otobüs alanında çalışan Thames Clippers ile iş birliğine gitti. Uber, 23 iskele üzerinden 20 güçlü yolcu botu ile tekne turları yapıyor.

Araç çağırma şirketi, Covid-19 pandemisinde zor günler yaşadı. İş gücünün yüzde 14'ünü işten çıkaran Uber, bu yılın ilk çeyreğinde gelirlerini yüzde 7 artırdı. 

Ancak geçen nisan ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Emirates Telecommunications Group, Uber'in Orta Doğu'daki yan şirketi olan süper uygulama Careem'den 400 milyon dolar değerinde hisse alımı gerçekleştireceği açıklandı. Emirates Telecommunications Group, Uber ve Careem ile bağlayıcı bir anlaşma imzalayarak, süper uygulamanın yüzde 50,03 hissesini satın almaya hazırlandığı söylendi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.