Emirates Telecommunications Group, Uber'in Orta Doğu biriminin yüzde 50'sini satın alacak

Emirates Telecommunications Group, Uber ve Careem ile bağlayıcı bir anlaşma imzalayarak, süper uygulamanın yüzde 50.03 hissesini satın almaya hazırlanıyor.
Emirates Telecommunications Group, Uber'in Orta Doğu biriminin yüzde 50'sini satın alacak

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Emirates Telecommunications Group, Uber'in Orta Doğu'daki yan şirketi olan süper uygulama Careem'den 400 milyon dolar değerinde hisse alımı gerçekleştirecek. 

Emirates Telecommunications Group, Uber ve Careem ile bağlayıcı bir anlaşma imzalayarak, süper uygulamanın yüzde 50.03 hissesini satın almaya hazırlanıyor. Bu arada Emirates Telecommunications Group'un aynı zamanda Vodafone Group Plc'nin en büyük yatırımcısı konumunda bulunduğunu belirtmekte fayda var. 

Hatırlarsanız daha önce Uber'in Careem'i almak için 3.1 milyar dolarlık anlaşmaya imza atacağını sizlere aktarmıştık. 2020 yılında ise Uber, Careem'i satın aldı. Bu yeni anlaşma kapsamında, Uber hissedar olmaya ve Careem'in araç çağırma operasyonuna sahip olmaya devam edecek. Bununla beraber Careem'in 3 kurucu ortağı da süper uygulamanın hissedarı olmayı sürdürecek. 

Careem, tek bir platform üzerinden yemek siparişinden finansal servislere kadar pek çok hizmet sunmakta. Kullanıcılar Careem üzerinden market alışverişinden havale işlemlerine ve hatta çamaşırhane gibi 3. taraf hizmetlere kadar bir çok ihtiyaca cevap bulabiliyor. Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya'da 10 ülkede faaliyet gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.