Uber, Careem'i almak için 3.1 milyar dolarlık anlaşmaya imza atacak

Uber, Careem'i almak için 3.1 milyar dolarlık anlaşmaya imza atacak

Hatırlarsanız Careem yatırımcılarından  Prens Alwaleed Bin Talal’ın yatırım fonu olan Kingdom Holding, Ocak ayında ikilinin birleşmesine dair olumlu açıklamalar yapmıştı. Konuyla ilgili kaynaklara göre; Uber, bu haftanın başında Dubai merkezli rakibi Careem Networks FZ'yi satın almak için nakit ve hisseler dahil olmak üzere 3.1 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza atacak.

Uber, 1.4 milyar dolar nakit  ve 1.7 milyar dolar dönüştürülebilir tahvil karşılığında Careem'i satın alacak. Tahvillerin hisse başına 55 dolar değerinde olan Uber hisselerine dönüştürülebileceğini de ekleyelim.

Suudi Prens Alwaleed bin Talal’in yatırım şirketi ve Japon e-ticaret şirketi Rakuten'in de aralarında bulunduğu Careem hissedarlarının pazartesi gününe kadar satışın koşullarını kabul etmesi bekleniyor. Anlaşmanın detayları ise Salı günü resmi olarak duyurulacak.

Uber yetkilisi Matt Kallman bu konuda yorum yapmayı reddetti. Aynı şekilde Careem yetkilisinin de sorulara hızlıca yanıt verebilecek durumda olmadığını belirtelim.

Uber'in Careem'i satın almasının nedeni yaklaşmakta olan halka arz süreci olabilir. New York borsasının şimdiye kadar gerçekleşen en büyük satışlarından biri olacağı düşünülünen bu halka arz için Uber'in gerekli başvuruları Nisan ayında gerçekleştirmesi bekleniyor. Üstelik halka arz ile birlikte Uber'in değerlemesinin 120 milyar dolara ulaşacağı ön görülüyor.

2016'daki yatırım turunun sonunda 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan Careem, orta doğunun en değerli teknoloji girişimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bir milyondan fazla sürücüye sahip olan girişim 15 ülkede ve 90 şehirde faaliyet gösteriyor.

Bu satın alma ile birlikte Uber, orta doğudaki konumunu güçlendirirken, yatırımcılarından biri olan Suudi Arabistan devlet fonunun da dikkatini çekmeyi başarıyor.

Güncelleme:  Satın alma süreci 26 mart 2019'da tamamlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.