WhatsApp grup konuşmalarında dikkat çeken yenilik: Özel olarak cevapla

WhatsApp grup konuşmalarında dikkat çeken yenilik: Özel olarak cevapla

WhatsApp, geçtiğimiz yılın son aylarından beri test ettiği  grup konuşmalarındaki "özel olarak cevapla" özelliğini yaygınlaştırdı. Android sürümünün yanı sıra Web ve Masaüstü sürümlerinde de geçerli olan özellik, grup konuşmalarındaki kişilere özel olarak mesaj atmanızı sağlıyor.

Eğer bu özellikten faydalanmak isterseniz, grup konuşmalarındaki WhatsApp web'de kişilerin mesajlarına tıklamanız yeterli. Bu adımın ardından karşısınıza çıkan açılır pencerede "özel olarak cevapla" seçeneğini görebilirsiniz. Aynı şekilde Android'te bu özelliği kullanmak için mesaja uzunca bastıktan sonra sağ üst köşedeki üç noktaya basmanız gerekiyor. Böylece açılır pencere üzerinden "özel olarak cevapla" seçeneğine erişebiliyorsunuz.

Masaüstü Web veya Android sürümde mobilde "özel olarak cevapla"yı seçtikten sonra  bastığınızda ise WhatsApp sizi doğrudan kullanıcının konuşma penceresine yönlendiriyor. Üstelik tıpkı cevapla özelliğinde olduğu gibi ilgili mesajı da metin penceresine otomatik olarak ekliyor.

WhatsApp'ın üç farklı sürümünde yayına alınan özelliğin şimdilik uygulamanın iOS sürümünde bulunmaması oldukça dikkat çekiyor. Yine de bu özelliğin farklı sürümlerde hayata geçmesiyle iPhone'lara da yakın zamanda gelebileceğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.