Tesla, Çin'de Megapack fabrikası açıyor

Tesla tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Çin'in Şanghay şehrinde Megapack fabrikası açıyor. Megapack isimli ürün, şebeke ölçeğinde enerji depolama ürününü olarak çalışıyor. 
Tesla, Çin'de Megapack fabrikası açıyor

Elektrikli otomobil pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Tesla'nın Model Y ile birlikte resmen ülkemize giriş yaptığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. ABD, Avrupa ve Asya'da çeşitli fabrikalara sahip olan Tesla, yeni bir fabrika açacağını duyurdu.

Tesla tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Çin'in Şanghay şehrinde Megapack fabrikası açıyor. Tesla'nın enerji ürünü olan Megapack'i ilk olarak 2019 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Megapack isimli ürün, şebeke ölçeğinde enerji depolama ürününü olarak çalışıyor. 

Tesla, doğalgaz fiyatlarının yükselmesine yol açan elektrik santrallerine bir alternatif olarak konumlanan Megapack'in üretim kapasitesi sayesinde kullanıcılar tarafından daha yaygın olarak kullanılan doğalgaz ürünlerinin yerine geçmesini hedefliyor.

Kesintileri önleyen çok büyük bir pil olan Megapack, elektrik şebekesini stabilize etmeye de yardımcı oluyor. Tesla tarafından aktarılan bilgilere göre Şanghay'da açılacak olan fabrika, yılda 10 bini aşkın Megapack üretme kapasitesine sahip olacak.

Tesla'nın ilk Megapack fabrikasını geçtiğimiz yıllarda California'da açtığını da hatırlatalım. ABD'de yer alan fabrika da yıllık 10 bin Megapack üretim kapasitesi ile çalışıyor. Şanghay'da kurulacak olan fabrikanın üretimine 2023 yılının üçüncü çeyreğinde başlanacak. 2024 yılının üçüncü çeyreğinde ise Megapack üretimine başlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.