Tüketicilerin yüzde 76'sı yapay zekadan kaynaklanan yanlış bilgilerden dolayı endişeli

Yapılan araştırmalara göre yapay zeka çözümleri konusunda tüketiciler endişelendiren en önemli nokta yanlış bilgilendirme. Bir ankete göre kullanıcıların yüzde 76'ı yapay zeka tarafından yanlış bilgilendirilecekleri konusunda endişe duyuyor.
Tüketicilerin yüzde 76'sı yapay zekadan kaynaklanan yanlış bilgilerden dolayı endişeli

Kısa zamanda günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen yapay zeka çözümleri, hızlı bir şekilde popülerleşmeye devam ediyor. ChatGPT ile başlayan süreç diğer üretimsel yapay zeka çözümlerinin sunulması ile birlikte devam ediyor. ChatGPT ve Bing ile birlikte arama motorlarına da adım atan yapay zeka, pek çok farklı senaryosunda kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor.

Yapay zeka çözümleri pek çok konuda başarılı iş çıkarsalar da henüz mükemmel değiller. ChatGPT rakibi Bard'ın hatalı cevabı ile Alphabet hisselerini düşürdüğünü geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Pazarın en başarılı üretimsel yapay zeka çözümü olan ChatGPT de pek çok konuda yanlış bilgi verebiliyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.