Insurtech girişimi Bolttech, 196 milyon dolar yatırım aldı

Bolttech, sigorta ürünleri satın almayı ve satmayı kolaylaştırmak için sigortacıları, distribütörleri ve müşterileri birbirine bağlıyor.
Insurtech girişimi Bolttech, 196 milyon dolar yatırım aldı

Insurtech girişimi Bolttech, 1.6 milyar dolar değerleme üzerinden 196 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, MetLife liderliğinde gerçekleşti. Singapur merkezli şirketin yatırım turunda Khazanah Nasional yer aldı. Yeni gelen yatırım, yapay zeka alanında yapılacak Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak. 

Hong Konglu milyarder Richard Li tarafından 2020 yılında kurulan şirket, temelde bulut tabanlı bir teknoloji platformu olarak ön plana çıkıyor. Unicorn seviyesine gelen şirket, sigorta ve koruma ürünleri satın almayı ve satmayı kolaylaştırmak için sigortacıları, distribütörleri ve müşterileri birbirine bağlıyor. Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa’da 8,3 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor.

Şirketin müşterileri arasında LibertyMutual, PayMaya, Progressive, Lazada, Samsung ve HomeCredit bulunuyor.  55 milyar dolar değerinde yıllık prim veriyor. Şirketin dünya genelinde 1500 çalışanı bulunuyor. 

Geleneksel sigortacılıktan farklı olarak müşteri odaklı çözümler sunan girişim, sabit maliyetlerin düşürülmesi için teknolojik çözümlerin geleneksel endüstriye entegre edilmesini amaçlıyor. Bolttech, sigorta şirketlerine riziko hesaplamadan, fiyatlamaya kadar pek çok konuda yol gösteriyor.

Geçen Mart ayında Insurtech girişimi Assured Allies, FinTLV Ventures ve Harel Insurance liderliğinde 42.5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. B serisi yatırım turuna Lumir Ventures, Hamilton Lane, New Era Capital Partners, MS&AD Ventures, Core Innovation Capital, Poalim Equity, EquiTrust Life Insurance Co., Akilia Partners ve Samsung Next katılım gösterdi. Bolttech aldığı bu yatırımın 2023 içinde bu alana yapılan B Serisi yatırım turları arasında en yüksek değere sahip olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.