Gizlilik odaklı blockchain girişimi Auradine, 81 milyon dolar yatırım aldı

Celesta Capital ve Mayfield liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, Bitcoin madenciliği şirketi Marathon Digital Holdings, Stanford University, Cota Capital ve DCVC katıldı. 
Gizlilik odaklı blockchain girişimi Auradine, 81 milyon dolar yatırım aldı

Gizlilik odaklı blockchain ve yapay zeka girişimi Auradine, A serisi yatırım turunda 81 milyon dolar yatırım aldı. Celesta Capital ve Mayfield liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Bitcoin madenciliği şirketi Marathon Digital Holdings, Stanford University, Cota Capital ve DCVC katılım gösterdi. 

Bu yeni yatırım ile birlikte Celesta Capital yönetici ortağı Sriram Viswanathan ve Mayfield'ın yönetici direktörü Navin Chaddha, Auradine'ın yönetim kuruluna katılacak. 

Auradine kurucu ortağı ve CEO'su Rajiv Khemani, 2022'de kurulan girişimin ilk ürününün, yazılım ve bulut yönetim yetenekleriyle blockchain güvenlik uygulamalarına odaklanan sistem seviyesinde bir çözüm sunacağını belirtti. Veri merkezi ortamlarındaki dağıtımlar için tasarlanması planan bu çözüm, kurumsal firmalara sunulacak. 

Auradine'ın ilk ürünün bu yaz görücüye çıkması bekleniyor. Girişim özellikle finans ve sağlık endüstrilerine odaklanacak. Khemani'nin aktardıklarına göre, şirketin uzun dönemli vizyonu ise daha geniş bir alana hitap ediyor. Blockchain güvenliği ve gizliliğinin hedefleyecekleri çok geniş bir alan olduğunu söyleyen Khemani, finans sektöründe kesinlikle büyük etki yaratacaklarını da vurguluyor. 

Bu noktada girişimin ekibinden de bahsetmekte fayda var. Auradine, 40 kişilik deneyimli bir ekipten oluşuyor.  Ekibin üyeleri arasında geçmişte Palo Alto Networks, Marvell, Intel, Google ve Wells Fargo'da çalışan profesyoneller yer alıyor. Girişimin sitesinde yer alan bilgilere göre, Auradine'in ekibi, 10 milyar doların üzerinde gelir elde eden pazar lideri ürünler sunma konusunda bir geçmişe sahip. 

Aynı şekilde Rajiv Khemani'nin de daha önceki şirketinde önemli bir exit'e imza attığını belirtelim. Khemani, geçmişte bulut veri şirketleri için silikon çip üreticisi Innovium'un kurucu ortağı ve CEO'su olarak görev almaktaydı. Innovium, yarı iletken üreticisi Marvell Technology tarafından 1.1 milyar dolara satın alındı. Auradine'ın ise henüz yolun başında olmasına rağmen, yatırımcılar tarafından ilgi gördüğünü söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.