Insurtech girişimi Assured Allies, 42.5 milyon dolar yatırım aldı

42.5 milyon dolarlık yeni yatırım turuyla birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 65 milyon dolara ulaştı. 
Insurtech girişimi Assured Allies, 42.5 milyon dolar yatırım aldı

Insurtech girişimi Assured Allies, FinTLV Ventures ve Harel Insurance liderliğinde 42.5 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turuna Lumir Ventures, Hamilton Lane, New Era Capital Partners, MS&AD Ventures, Core Innovation Capital, Poalim Equity, EquiTrust Life Insurance Co., Akilia Partners ve Samsung Next katılım gösterdi. Bu yeni yatırım turuyla birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 65 milyon dolara ulaştı. 

Girişimin faaliyet alanı

Roee Nahir ve Afik Gal tarafından 2018'de kurulan Assured Allies, kullanıcıların yaşlılık dönemini sağlıklı bir şekilde ve evlerinde geçirmesini sağlıyor. Girişim, emeklilik ürün ve programları sunmak için makine öğrenimi ve öngörüsel analizlerden faydalanıyor. 

Girişimin 2020'de yayına alınan ilk ürünü olan AgeAssured, uzun vadeli bakım sunan sigorta şirketleriyle ortaklık kurdu. Bu ortaklık kapsamında engelliliği azaltmak ve ev içinde yaşlılığı kolaylaştırmak hedeflendi. AgeAssured, uzun vadeli sigorta taleplerini yüzde 20 azalttı. 

Girişimin bir diğer ürünü ise 2022'de yayına alınan NeverStop. NeverStop, yapay zeka desteğiyle emeklilik ürünleri oluşturuyor. 

Öne çıkan veriler  

ABD'de her gün yaklaşık 10 bin kişi 65 yaşına basıyor. Uzun dönemli bakım maliyeti ise ortalama aylık 5 bin dolar olarak öne çıkmakta. Uzun vadeli bakım sigortası sunan büyük şirketlerle ortaklığa imza atan girişim, bu şirketlerin maliyetlerini düşürmeleri için önemli bir çözüm sunuyor. Geçtiğimiz yıl Assured Allies'ın platformunu kullanan üye sayısı yüzde 300 büyüme gösterdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.