Regülasyon uyumluluklarına odaklanan Droit, 23 milyon dolar yatırım aldı

Droit tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldı. Droit'in 23 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Pivot Investment Partners ve UBS'in ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.
Regülasyon uyumluluklarına odaklanan Droit, 23 milyon dolar yatırım aldı

İş dünyasının en önemli alanları arasında yer alan finans ve bankacılık sektörü, Özellikle pandemi ile birlikte dijital dönüşümünü hızlandırdı. Finans ve bankacılık sektörlerinin dijitalleşmesinin önündeki en büyük engel olarak ise karşımıza regülasyonlar çıkıyor.

Regülasyon uyumluluklarına odaklanarak finansal teknoloji girişimleri ve bankaların işlerini kolaylaştırmayı hedefleyen Droit, yatırım aldığını duyurdu. Droit tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldı.

Droit'in 23 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Pivot Investment Partners ve UBS'in ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna, Pivot Investment Partners ve UBS haricinde ise şirketin eski yatırımcısı konumunda bulunan Goldman Sachs da katıldı.

En son yaklaşık 6 yıl önce 16 milyon dolar yatırım alan Droit, 23 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırımı 39 milyon dolara çıkardı. 2012 yılında Anup Menon, Brock Arnason ve Satya Pemmaraju tarafından New York'ta kurulan girişim, finans ve bankacılık dünyasındaki regülasyon uyumluluk sorunlarına odaklanıyor.

Müşterilerinin regülasyonlara uyumlu hale gelmesi için teknoloji odaklı bir çözüm sunan Droit, büyük bankalar tarafından da kullanılıyor. Droit'in müşterileri arasında Wells Fargo, Capital Markets, Goldman Sachs ve UBS gibi önemli firmalar yer yer alıyor. Droit'in paylaştığı bilgilere göre şirket, son iki yıl içinde önemli bir büyüme de yaşadı.

İki yılda dört yeni ürününü piyasaya süren Droit, çalışan sayısını ise yüzde 70 oranında artırdı. Global büyümesini de devam ettirmek isteyen Droit, 2022 yılı içinde Singapur'da bir ofis de açtı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.