Ülkemizdeki dijital yayıncılık platformlarının güncel fiyatları

Listemizde Netflix'in yanı sıra Amazon Prime Video, Disney+, BluTV, MUBI, Exxen, TOD ve kısa süre önce TRT tarafından duyurulan Tabii gibi önemli platformlar yer alıyor.
Ülkemizdeki dijital yayıncılık platformlarının güncel fiyatları

Türkiye pazarındaki dijital yayıncılık platformlarının güncel fiyatlarını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Aradan geçen yaklaşık bir yıllık süreç içinde dijital yayıncılık platformlarının fiyatlarında önemli bir artış da yaşandı. Ülkemizde aktif olarak hizmet veren pek çok farklı dijital yayıncılık platformu bulunuyor. Netflix ile yolculuğuna başlayan dijital yayıncılık platformları, hem yurt dışındaki diğer büyük markalar hem de yerli oyuncular ile birlikte güçlenerek yoluna devam ediyor.

Dijital yayıncılık platformlarının güncel fiyatları

Bu haberimizde ise ülkemizde hizmet veren dijital yayıncılık platformlarının fiyatlarına yakından bakıyoruz. Listemizde Netflix'in yanı sıra Amazon Prime Video, Disney+, BluTV, MUBI, Exxen, TOD ve kısa süre önce TRT tarafından duyurulan Tabii gibi önemli platformlar yer alıyor.

Amazon Prime Video

E-ticaret pazarının lideri konumunda yer alan Amazon'un dijital yayıncılık platformu olan Amazon Prime Video, uygun fiyatlı olması ile tanınıyor. Uzun süre boyunca hayatına 8 TL fiyat etiketi ile birlikte devam eden Amazon Prime Video, kısa zaman önce zamlandı. Amazon Prime Video'nun da içinde bulunduğu Amazon Prime abonelik ücreti 7,90 TL'den 39 TL'ye çıktı. Amazon Prime'ın sadece dijital yayıncılık odaklı bir servis olmadığını da ekleyelim. Amazon Prime kullanıcılarının Amazon web sitesi içinde ücretsiz kargo gibi önemli avantajları da yer alıyor.

BluTV

Dijital yayıncılık ekosisteminin yerli oyuncusu olarak ön plana çıkan BluTV, geçtiğimiz yıl aylık 29,90 TL fiyat etiketine sahipti. Gerçekleşen zam sonrasında ise BluTV'nin aylık ücreti 69,90 TL oldu. Yıllık olarak da satın alınabilen BluTV'nin yıllık ücretinin ise 478,80 TL olduğunu da ekleyelim. BluTV aboneliğine Hepsiburada Premium ile birlikte de sahip olunabiliyor. Hepsiburada'nın Amazon Prime benzeri abonelik servisi olan Hepsiburada Premium, BluTV aboneliği ile birlikte geliyor. Hepsiburada Premium aboneliğinin aylık ücreti ise 14,90 TL. Kısacası aylık 14,90 TL'ye BluTV aboneliğine ulaşabilirsiniz.

Exxen

Acun Ilıcalı'nın dijital yayın platformu olan Exxen'i ilk olarak ilk olarak 2020 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Reklamlı bir modele de sahip olan Exxen, özellikle GİBİ ve futbol maçları ile ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz Ocak ayında zamlanan Exxen'in en uygun fiyatlı aboneliğinin ücreti aylık 49,90 TL oldu. Bu paketin aylık ücreti yıllık alımda ise 41,90 TL'ye düşüyor. Reklamsız paketin 54,90 TL olan aylık ücreti ise 69,90 TL'ye çıktı. Exxenspor fiyatlarına baktığımızda ise reklamlı paketin 129,90 TL, reklamsız paketin ise 149,90 TL olduğunu görüyoruz.

Disney+

Eğlence sektörünün en önemli markaları arasında bulunan Disney'in dijital yayıncılık platformu olan Disney+'ın geçtiğimiz Haziran ayında ülkemizde hizmet vermeye başladığını sizlere aktarmıştık. Yıllık 279,90 TL’lik tanışma paketi ile ülkemize giriş yapan Disney+, geçtiğimiz Aralık ayında ise önemli zam yaptı. Gerçekleşen zam ile birlikte Disney+'ın aylık abonelik ücreti 64,99 TL, yıllık abonelik ücreti ise 649,90 TL oldu.

GAİN

Kişiye özel yayın akışı sunan ve kısa videoları odağına alan yeni nesil içerik platformu olarak karşımıza çıkan GAİN, 2020 yılının Aralık ayında yayın hayatına başladı. Yerli bir dijital yayın platformu GAİN'in Rams Türkiye Grubu tarafından satın alındığını geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. GAİN'in aylık ücreti 34,90, yıllık ücreti ise 262,80 TL.

Netflix

Dijital yayıncılık dünyasının en önemli isimlerinden olan Netflix, son zamanlarda zam haberleri ile gündeme geldi. Hatırlatmak gerekirse Netflix'in ülkemizdeki fiyatlarına zam yaptığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. 2022 yılının Eylül ayında fiyatlarına zam yapan platform, söz konusu zam haberinin üzerinden 6 ay bile geçmeden Ocak ayında tekrar zam yaptı. Son zamlarla birlikte Netflix'in en uygun fiyatlı aboneliğinin fiyatı 63,99 TL'ye yükseldi. Netflix'in diğer paketlerinin fiyatları ise 97,99 ve 130,99 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Tabii

TRT'nin uluslararası dijital platformu olarak karşımıza çıkan Tabii, geçtiğimiz hafta resmen tanıtıldı. Modern Doğu Masalları, Koyu Beyaz, Son Gün, Kapı,  Hay Sultan, Şanzelize Düğün Salonu, Derin Mor, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Küçük Dahi İbn-i Sina, Akif, Şebeke, Adalet, Aşkımız Yeter, Dayton ve Yangın Günleri dahil olmak üzere toplamda 184 yeni bölüm ile 30'un üstünde proje ile yayın hayatına başlayan Tabii, şu an için ücretsiz.

TOD

beIN Connect olarak yayın hayatına başlayan platform, kısa süre önce isim değişikliği yaşadı ve hayatına TOD ismi ile devam ediyor. Tıpkı Exxen gibi film ve dizi içeriklerinin yanı sıra futbol maçlarına da odaklanan TOD'un eğlence paketi aylık 34,90 TL fiyat etiketine sahip. Yıllık alındığında ise bu paketin fiyatı 19,90 TL. TOD'un ön plana çıktığı paketi olan Süper Lig paketinin aylık ücreti ise 129 TL

MUBI

Listedeki diğer platformlardan farklı olarak odağına sanatsal filmleri ve içerikleri alan bir platform olan MUBI, geçtiğimiz yılın Nisan ayındaki ücreti aylık 39,99 TL ücrete sahipti. Yıllık olarak ise 359,88 TL'lik bir fiyat etiketine sahip olan MUBI de aradan geçen 1 yıl içinde zamlandı. Gerçekleşen zam ile birlikte MUBI'nin aylık ücreti 49,99 TL oldu. Yıllık olarak satın alındığında ise platformun aylık ücreti 35,99 TL'ye düşüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.