Google Dokümanlar'ın yapay zekası ile neler yapılabilir?

Kullanıcı istemlerine yanıt olarak metin oluşturan ve düzenleyen yeni Google Dokümanlar ile yapılabileceklere göz atıyoruz.
Google Dokümanlar'ın yapay zekası ile neler yapılabilir?

Google, yapay zeka yarışından pay almak için mevcut ürünlerinde kayda değer bazı yenilikler yapıyor. Bu yeniliklerden biri de Google Dokümanlar'a gelen güncellemeler. Ancak bu yenilikler şu an için herkese açık değil; yani kullanıcı istemlerine yanıt olarak metin oluşturan ve düzenleyen yeni Google Dokümanlar için erken bir beta sürümü deneyimliyor olmak gerekiyor. Fakat yapay zeka ile güçlendirilmiş Google Dokümanlar, gelecekte bizler için ciddi kolaylıklar sağlayacak gibi duruyor. 

Bu kapsamda yapay zeka destekli Google Dokümanlar ile neler yapılabileceği ise büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Gelin, hep birlikte yapay zeka destekli Google Dokümanlar ile yapabileceklerimize bir göz atalım.

E-posta taslakları oluşturmak: Google Dokümanlar'a gelen yapay zeka desteği ile herhangi bir e-posta için taslak metin oluşturmak kolaylaşıyor. Aslında bunu tabii ki birçok yapay zeka destekli sohbet robotu ile gerçekleştirebilmek mümkün, ancak Google Dokümanlar'a entegre bir yapay zekanın bulunması, kişinin uygulamadan çıkmadan, çok daha kısa bir sürede bu görevi yerine getirebilmesini sağlıyor. Bu da kullanıcıların zamandan tasarruf etmesine yardımcı oluyor. 

Pazarlama içerikleri ve mesajları oluşturmak: Özellikle pazarlama departmanında çalışıyorsanız ve bir içeriği başkalarına iletmek durumundaysanız, söz konusu içeriği oluşturmak için uzun vakitler harcamanız gerekebiliyor. Yapay zeka destekli Google Dokümanlar, bir istemi yararlı bir paragrafla veya sağlam bir madde işareti listesiyle yanıtlayabiliyor. Yani içeriği sizin için oluşturuyor, sizin tek yapmanız gereken bu içeriğin üstünden geçmek oluyor. 

Cümleleri düzenlemek: Google'ın yapay zekası, artık cümleleri düzenlemeye, uzun cümleleri kısaltmaya da yardımcı oluyor. Birkaç madde ile bir içerik yazdıysanız ve bunu düzenli bir içeriğe dönüştürmek istiyorsanız, yapay zeka burada da kullanıcıya yardımcı oluyor. En önemlisi, kafanız dağınıkken toplarlayamadığınız noktaları yapay zekanın sizin için toparlaması. Bu da daha pürüzsüz sonuçların ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. 

İçerik listeleme: Liste haline dönüştürmek istediğiniz içerikler için de Google Dokümanlar'dan yararlanmak mümkün. Aslında ChatGPT kullanıyorsanız aracın liste yapmayı ne kadar sevdiğini de fark etmişsinizdir. Yapay zeka destekli Google Dokümanlar da bunu sizin talebinize göre gerçekleştirebiliyor. Burada öne çıkan avantaj yine zaman tasarrufu.

Google Dokümanlar, özellikle düzenleme, özetleme ve içerik oluşturma konusunda bazı avantajlar sunsa da kullanıcıya doğruluk vadetmiyor. Yani kişinin her zaman için oluşturulan içeriğe karşı temkinli olması gerekiyor. İçeriklerin düzenlenebilmesi için komutlar ise şimdilik oldukça sınırlı. Zira düzenleme için "resmileştir", "kısalt", "ayrıntılı hale getir" veya "yeniden ifade et" komutlarını kullanmak gerekiyor. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi, yapay zeka destekli Dokümanlar şu anda sınırlı bir beta sürecinde ve bu süreçten sonra tüm kullanıcılar için aktif edilecek. O zamana kadar geçen süre zarfında da muhtemelen iyileştirmeler yapılacak ve yeni özellikler eklenecektir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.