Türkiye pazarındaki dijital yayıncılık platformlarının güncel fiyatları

Netflix, Prime Video, BluTV, Exxen, GAİN, MUBI, beIN Connect ve Disney+'ın güncel üyelik paketlerine ve fiyatlarına dair bir rehber hazırladık.
Türkiye pazarındaki dijital yayıncılık platformlarının güncel fiyatları

Sabahın erken saatlerinde dijital dünya için bir zam haberiyle karşılaştık. Geçtiğimiz ay globalde fiyatları artıran Netflix, Türkiye özelinde de fiyatları güncelledi. Bu fiyatların detayına daha sonra ineceğiz. Ancak durum böyle olunca, yani güne bir zam haberiyle başlayınca, birçok dijital platform kullanıcısı, platformların fiyatlarını karşılaştırmaya gitti. Biz de ücretli dijital yayın platformlarının güncel fiyatlarını karşılaştırarak kullanıcılara bir rehber hazırlayalım dedik.

Türkiye, dijital yayın platformları açısından zengin bir ülke. Yabancı oyuncuların pazardaki yeri, yerli oyuncularla dengeleniyor ve haliyle kullanıcılara çok fazla alternatif sunuluyor. Türkiye'de şu anda aktif olarak kullanabildiğimiz ücretli platformlar Netflix, Prime Video, BluTV, Gain, Mubi, beIN Connect ve Exxen. Bunların arasına 14 Haziran'da Disney+ da eklenecek ve eğer aksilik olmazsa yıl sonunda HBO Max'in de Türkiye pazarına gireceği söyleniyor. Yani halihazırda güçlü bir dijital yayın pazarı varken ilerleyen aylarda daha fazla alternatifimiz olacak. Kısacası Netflix, "köprüden önce son çıkış" diyerek fiyatları artırdı ama bakalım güncel fiyatlar nasıl ve bu fiyat farkları ilerleyen dönemde kullanıcısı sayılarına nasıl yansıyacak?

Netflix

Güne Netflix'le başladık, haberimize de Netflix ile başlayalım. Netflix'in güncellenen fiyatları şu şekilde. Tek ekran kullanımına izin veren Temel paket 37,99 TL. Bu paketin eski fiyatı (belki şu an birçok kullanıcının ödemeye devam edeceği fiyat aynı zamanda) 26.99 TL idi. İki ekrana izin veren Standart paket fiyatı ise güncellenmiş haliyle 57,99 TL. Bu paket zam öncesi 40,99 TL idi. Son olarak dört ekrana izin veren Özel paket fiyatı ise son haliyle 77,99 TL. Bugünden önce en yüksek paketin ücreti 54,99 TL idi.

Prime Video

Amazon'un Prime hizmeti ile birlikte sunulan Prime Video aboneliği sadece 7,90 TL. Üstelik Amazon Prime, Türkiye pazarına girdiği 2020'nin eylül ayından beri bu fiyatı hiçbir şekilde artırmadı. 7,90 TL'lik ücrete Prime Video'nun yanı sıra bedava ve hızlı kargo ile Prime Gaming de sunuluyor. Yani Amazon Prime üyeliği ile kullanıcılar, bir taşla birden çok kuş vuruyor. Prime Video, aynı anda farklı ekranlardan kullanıma da izin veriyor. 

BluTV

Ülkemizin önde gelen dijital platformlarından BluTV, bilhassa orijinal içerikleriyle dikkat çeken bir platform. BluTV'nin aylık ücreti 29,90 TL. Ancak platform yıllık üyelikte kullanıcılara indirim sağlıyor. Yıllık üyelik bedeli 190,80 TL. Bu da aylık 15,90 TL'ye tekabül ediyor. Yıllık üyelik ödemeleri kredi kartına 12 taksit şeklinde yapılabiliyor ve taksit için herhangi bir ekstra ücret talep edilmiyor. 

Exxen

Acun Ilıcalı'nın dijital yayın platformu Exxen'in "Exxenspor Üyelik" ve "Exxen Üyelik" olmak üzere iki farklı paketi bulunuyor ve bu paketler de kendi içinde farklı ücretlere ayrılıyor. Exxenspor Üyelik, reklamlı olarak aylık 59,80 TL, reklamsız olarak da 69,80 TL. Sezonluk üyelik tercih edilirse reklamlı 44,80 TL, reklamsız 54,80 TL. Exxen Üyelik paketi ise reklamlı 19,90 TL, reklamsız 29,90 TL. Yıllık üyelikte reklamlı 16,58 TL, reklamsız 24,92 TL. Kısacası Exxen'de fiyat farkını belirleyen paketlerin sadece aylık veya yıllık olması değil, aynı zamanda reklamlı ve reklamsız olması. 

GAİN

İlk olarak dikey formattaki içerikleriyle dikkat çeken ve mobil odaklı olarak karşımıza çıkan GAİN, son dönemde akıllı tv uygulamalarıyla da kullanılabiliyor. Bu da GAİN'in kullanıcı kitlesine doğrudan etki ediyor. Platform, ilk olarak ücretsiz şekilde faaliyet gösteriyordu ve bu da gerçekten güzel bir tanıtım olmuştu. GAİN, şimdilerde farklı abonelik seçenekleri sunuyor. Platformu yine ücretsiz olarak kullanabilirsiniz, ancak bu aşamada kişiye kısıtlı içerikler sunuluyor. GAİN'in aylık ücreti ise aylık 21,90 TL. Platforma yıllık olarak üye olursanız 166,80 TL ödüyorsunuz ve bu da aylık 13,90 TL anlamına geliyor. 

MUBI

Efe Çakarel tarafından 2007'de kurulan, odağına bilhassa sanatsal filmleri ve içerikleri alan MUBI'nin Türkiye'de aylık üyelik ücreti 39,99 TL. Yıllık paket ise 359,88 TL, bu da aylık ödenen ücretin 29,99 TL olacağı anlamına geliyor. MUBI, ilk üyelikte kullanıcılara 7 günlük deneme süresi veriyor, kullanıcı dilerse bu süreçten sonra üyelik paketini seçebiliyor. MUBI'nin zaman zaman sadık kullanıcılarına ekstra indirimler yaptığını belirtmekte de fayda var.

beIN Connect

beIN Connect denince akla ilk olarak tabii ki Süper Lig geliyor. Bu da platformun tıpkı Exxen'de olduğu gibi farklı paketlere sahip olması anlamına geliyor. Ancak öncelikle beIN Connect'in "Eğlence" paketine bakalım; bu paketin yıllık ücreti 12 ay taksitle 9,90 TL. Yıllık ücreti tek çekimde ise 99,90 TL. Platformun Süper Lig paketi ise aylık 99 TL, sezonluk taraftar paketleri aylık 79 TL, sezonluk Süper Lig paketi ise 139 TL. Spor Extra+ paketi aylık 24 TL, sezonluk 34 TL

Buraya kadar anlaşıldıysa beIN Connect'te bir özellik daha var, zira yukarıdaki üyelik ücretleri sadece web, tablet ve telefon kullanımlarında geçerli. Platformu akıllı televizyonunuzda kullanmak isterseniz fiyatlarda değişiklikler oluyor. Örneğin, yıllık 12 taksitle alacağınız eğlence paketine +5 lira ekleniyor, tek çekimle alacağınız pakete ise +50 lira ekleniyor. beIN Connect'in bu ücretlerine buradan göz atabilirsiniz.

Disney+

Disney+, bir süredir ülkemizde faaliyet göstermesi beklenen bir platformdu ve artık kesin bir tarihle 14 Haziran'da Türkiye pazarına giriş yapacağını biliyoruz. Platformun ülkede hangi tarihte faaliyet göstereceğinin yanı sıra üyelik ücretleri de açıklanmıştı. Buna göre Disney+ Türkiye’deki üyelik ücretini aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL olarak belirledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.