Netflix Türkiye, üyelik paketlerinde fiyatları değiştirdi

Geçtiğimiz ay globalde fiyatlarını artıran Netflix, Türkiye özelinde de fiyatları artırdı.
Netflix Türkiye, üyelik paketlerinde fiyatları değiştirdi

Her gün değişen etiketlerde bugünün nasibi de Netflix oldu. Geçtiğimiz ay dünya genelinde fiyat artışına giden Netflix, ülkemizde de fiyatları değiştirdi. Bir önceki fiyat artışını geçtiğimiz yıl bu aylarda yapan Netflix'in ortalama fiyat artışı ise 11 TL ile 23 TL bandında diyebiliriz. Fiyatlara baktığımızda Netflix'in Türkiye'de üye kaybetmek istemediğini de söylememiz mümkün: enflasyon verilerine göre yıllık enflasyonun yüzde 60, dolar bazındaki yıllık değişimin ise yüzde 77 olduğu bugün Netflix Türkiye özelinde artışı yüzde 40 bandında belirlemiş görünüyor.

Netflix Türkiye paketleri

Netflix'in Temel Plan diye tanımladığı herkesin bildiği dilde tek ekran paketi 26,99 TL'den 37,99 TL olarak listeleniyor. 40,99 TL olan Standart Plan yani iki ekranlı plan 57,99 TL olarak yerini alırken, Netflix Türkiye'nin Özel Plan diye tanımladığı yani 4 ekran ve UHD olan paketse 77,99 TL fiyata sahip oldu. Geçtiğimiz seneden öğrendiğim üzere paylaşayım henüz sizinki değişmemiş olabilir, her üyenin abonelik gününe göre bilgilendirme ile yeni fiyat geçişi sağlanıyor.

Netflix'teki yenilikler

Aynı paketlerin yurt dışı versiyonlarına baktığımızda ise temel paketin 9,90 dolar, iki ekranlı paketin 15,50 dolar, 4 ekranlı paketin ise 19,90 dolar olduğunu görüyoruz. Ülkemize geri dönecek olursak son bir yılda neler oldu Netflix'te ve beklenen nelere bakalım dilerseniz. Netflix Türkiye ofisi İstanbul'da devreye girerken ürün anlamında da yenilikler vardı. Bunlardan öne çıkanlardan biri benim açımdan Netflix'in oyun özelinde ilerlemesi olmasına karşılık henüz o alanda ses getirdiğini söylememiz de mümkün değil. 3 yeni oyunla karşımıza çıkacak olan Netflix, oyun girişimleri satın almasını ise devam ettiriyor. Bir diğer yenilikse henüz Türkiye'de açık mı bilmiyorum ama interaktif günlük bilgi yarışması serisi: Trivia Quest Netflix'in değişen dünyasının önemli noktalarından birisi.

Son dönemde sevdiğim yerli yapımlardan biri Uysallar olurken Netflix'e başka hangi yerli yapımların geleceğine baktığımda ise Kıvanç Tatlıtuğ’un yeni dizisi Yakamoz S-245, Cem Yılmaz’ın yeni dizisi Erşan Kuneri öne çıkanlardan oluyor.

Tabii işin tüketici boyutundan öte bir de Netflix Türkiye'nin içerik üretimine dair yarattığı ekosisteme de bakmak lazım. Netflix Türkiye bu ekonomik etkiyi 583 Milyon TL olarak belirtiyor. Marka ayrıca Türk yapımlarını 30’un üzerinde dildeki altyazı ve dublaj seçenekleriyle 190 ülkede sunduğunu açıklayarak, Türk yapımlarını en çok izleyen 20 ülkeyi ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Birleşik Krallık, Brezilya, Fransa, Hindistan, İspanya, Kanada, Polonya, Suudi Arabistan ve Şili olarak sıralıyor.

Netflix'teki fiyat değişimi ile birlikte pazarın diğer oyuncularında da fiyatlarda artış bekleyebiliriz veya farklı kampanyalarla sundukları ekstra indirimli fiyatları kısma ihtimali mümkün, matematiğe dönecek olursak sebep belli: Gelirle içerik üretimi arasında korelasyon.

Netflix Türkiye'den resmi açıklama:

Günümüzde keyifli vakit geçirmek için her zamankinden daha fazla seçenek olduğunu biliyoruz. Bu nedenle üyelerimize sunduğumuz deneyimi daha da geliştirmek için aralıksız çalışıyoruz. Ancak geniş bir yelpazede en kaliteli içerikleri sunmaya ve Kulüp, Pera Palas’ta Gece Yarısı, Stranger Things gibi benzersiz yapımlara yatırım yapmaya devam edebilmek için Türkiye'deki ücretlerimizi güncellememiz gerekiyor. Her zaman olduğu gibi zengin içerik kütüphanemize eksiksiz erişim sağlayan üç üyelik seçeneği arasından bütçenize uygun bir plan seçebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.