Netflix, mobil oyun geliştiricisi Boss Fight Entertainment'ı satın aldı

Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, mobil oyunlara odaklanan oyun stüdyosu Boss Fight Entertainment'ı satın aldı.
Netflix, mobil oyun geliştiricisi Boss Fight Entertainment'ı satın aldı

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında oyun dünyasına resmen giriş yapan Netflix'in oyun sekmesini tüm kullanıcılara açtığını sizlere aktarmıştık. Bu hamlenin ardından ise geçtiğimiz haftalarda mobil oyun geliştiricisi Next Games'i 65 milyon euroya satın alan Netflix, yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu

Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, mobil oyunlara odaklanan oyun stüdyosu Boss Fight Entertainment'ı satın aldı. Netflix ve Boss Fight Entertainment arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

2013 yılında David Rippy, Bill Jackson ve Scott Winsett tarafından Texas'ta kurulan Boss Fight Entertainment, geçtiğimiz dönemlerde Dungeon Boss isimli oyunla karşımıza çıkmıştı. 130 kişilik ekibe sahip olan Boss Fight Entertainment'ın Allen, Austin ve Seattle'da ofislere sahip olduğunu da ekleyelim.

Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre Boss Fight Entertainment'ın ekibi, faaliyetlerini Allen (Dallas), Austin ve Seattle'daki mevcut stüdyolarından yürütmeye devam edecek.

Netflix'in üye aboneliklerinin bir parçası olarak reklamsız oyunlar sunma konusundaki kararlılığının onlar gibi oyun geliştiricilerinin para kazanmayı dert etmeksizin keyifli oyunlar yaratmaya odaklanmasına olanak tanıdığını belirten Boss Fight Entertainment kurucuları, Netflix'e oyun geliştirme konusunda böylesine erken bir aşamada katılmış olmaktan büyük heyecan duyduklarını da paylaştı.

Hem oyun hem de mobil oyunlar geliştiren stüdyoları platformuna eklemeye devam eden Netflix'in oyun kataloğunda toplamda 17 oyun bulunduğunu da ekleyelim. Kısa süre içinde Netflix'in oyun kataloğuna daha fazla oyun eklenmesi de sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.