Google, ofise dönen çalışanlarına ücretsiz elektrikli scooter hizmeti sağlayacak

Google, e-scooter üreticisi Unagi ile “Ride Scoot” adlı yeni bir program başlatacak. Unagi, Google çalışanları için Model One modelini kullanıma sunacak. 25 kilometre üzerinde menzile sahip scooter'ın çift motoru bulunuyor.
Google, ofise dönen çalışanlarına ücretsiz elektrikli scooter hizmeti sağlayacak

Covid-19 pandemisi nedeniyle şirketlerin çoğu ofislerini kapatarak evden çalışma modeline geçmişti. Aradan geçen iki yılın ardından şirketler, çalışanlarını yavaş yavaş geri çağırmaya başladı. Google çalışanları da bu hafta itibarıyla işlerine dönenlerden...

Şirketin CEO'su Sundar Pichai, geçen hafta karma çalışma planına göre çalışanların ofise döneceğini açıkladı. Buna göre, çalışanlar isteğe bağlı olarak ofislerde çalışmaya başladı. Henüz geri dönmeye hazır olmayanlar ise evden çalışma düzenlemelerinin uzatılması için başvuruda bulunabilecek.

Bir taraftan Google, uzun bir aradan sonra evden ofise geçişi kolaylaştırmak için çalışanlarına ücretsiz elektrikli scooter hizmeti vereceğini duyurdu. Şirket, e-scooter üreticisi Unagi ile “Ride Scoot” adlı yeni bir program başlatacak. Unagi, Google çalışanları için Model One modelini kullanıma sunacak. 25 kilometre üzerinde menzile sahip scooter'ın çift motoru bulunuyor.

Google, bu hizmeti bazı çalışanlarına ücretsiz sunacak. Aylık abonelik sistemi üzerinden kurgulanacak olan hizmetin bedeli ise 44,10 dolar olacak.

Şimdiye kadar 13,7 milyon dolar yatırım alan Unagi’nin kurucusu ve CEO’su David Hyman, Hyman, “Çalışanlar pandemiden ötürü hala endişe içindeler. Bir tarattan insanlar gerçekten evden çalışmaya alıştı" diye konuşuyor.

Ofise dönüş muamması

Google, ofise dönmeyi yavaştan almayı tercih ediyor. Bu konuda oldukça temkinli davranan şirketler arasında... Hatta geçen Temmuz ayında  vakalardaki artış nedeniyle ofise dönüş planlarını ertelediğini duyurmuştu. Pichai, çalışanların 18 Ekim'e kadar evden çalışmaya devam edebileceklerini açıklamıştı. Ayrıca ofislere dönen çalışanların virüse karşı aşılanması gerektiğini de söylemişti.

Ofislerinden bazılarını gönüllü olarak dönmek isteyen çalışanları için açmıştı ve çalışanların Eylül ayına kadar geri gelmelerinin gerekmediğini söylemişti. Ama beklenenin tersine Google geçtiğimiz aylarda Covid-19 vakalarının artmaya devam etmesi sebebiyle, ofislere dönüş tarihinin 2022 Ocak ayına ertelemişti.

Hatırlatmak gerekirse Google'ın şu anda dünya genelinde 140 binden fazla çalışanı bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.