Ofise dönüş planlarını erteleyen Google, çalışanlarına aşı olma şartı getirdi

Şirketin CEO'su Sundar Pichai, çalışanların 18 Ekim'e kadar evden çalışmaya devam edebileceklerini açıkladı. Ayrıca ofislere dönen çalışanların virüse karşı aşılanması gerektiğini de duyurdu.
Ofise dönüş planlarını erteleyen Google, çalışanlarına aşı olma şartı getirdi

Google, vakalardaki artış nedeniyle ofise dönüş planlarını ertelediğini duyurdu. Şirketin CEO'su Sundar Pichai, çalışanların 18 Ekim'e kadar evden çalışmaya devam edebileceklerini açıkladı. Ayrıca ofislere dönen çalışanların virüse karşı aşılanması gerektiğini de duyurdu.

Aslında Google, ofislerinden bazılarını gönüllü olarak dönmek isteyen çalışanları için açmıştı ve çalışanların eylül ayına kadar geri gelmelerinin gerekmediğini söylemişti. Şimdi ise Delta varyantının neden olduğu koronavirüs vakalarındaki artış, bu son tarihi bir aydan fazla geriye itmiş oldu.

Pichai tarafından kaleme alınan bir blog yazısında 2020 yılının Mart ayında, Covid'nin yayılmasını yavaşlatmak için çalışanları eve göndermeye yönelik erken bir karar aldıkları, o zamandan beri, çalışanların sevdiklerine bakmasına yardımcı olmak için izin kapsamını genişlettikleri ifadeleri yer aldı. Ofislerin kapanması nedeniyle işlerini yapamayan kampüs çalışanlarının tam ücretlerini karşılamaya devam ettiklerini söyleyen Pichai, ayrıca, Google çalışanlarının ve genişletilmiş iş gücünün aşılara erişebilmelerini sağladıklarını da söyledi. Verilere göre Google'ın şu anda dünya genelinde 140 binden fazla çalışanı bulunuyor. 

Pichai, birçok Google çalışanının topluluklarında Delta varyantının neden olduğu ani artışlar gördüğünü ve ofise geri dönmekten endişe duyduğunu bildiklerini söyledi. Bu uzantının ihtiyaç duyanlar için esneklik sağlarken işe geri dönmek için kendilerine zaman tanıyacağını da sözlerine ekledi.

Bu noktada şu anda Google'ın çalışanlarına aşı zorunluluğu getiren tek teknoloji devi olduğunun da altını çizelim. Bunun yanı sıra şirketler uzaktan çalışma politikalarını yavaş yavaş şekillendirmeye başlıyor. Bununla ilgili kapsamlı bir yazıyı geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımızı da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.