Netflix'ten interaktif günlük bilgi yarışması serisi: Trivia Quest

2021 yılının Kasım ayında ise Netflix Games markası ile oyun dünyasına resmen giriş yapan Netflix, odağına mobil oyun ve interaktif içerik konseptlerini alan yeni bir iş ile karşımıza çıktı.
Netflix'ten interaktif günlük bilgi yarışması serisi: Trivia Quest

Netflix'in Bandersnatch'in başarısından sonra daha fazla interaktif içerik üreteceğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. 2021 yılının Kasım ayında ise Netflix Games markası ile oyun dünyasına resmen giriş yapan Netflix, odağına mobil oyun ve interaktif içerik konseptlerini alan yeni bir iş ile karşımıza çıktı.

Netflix'in Trivia Quest adlı yeni serisi, temelinde günlük bir bilgi yarışması olarak ilerleyecek. Trivia Quest serisini farklı kılan detay ise interaktif bir deneyim sunacak olması. Trivia Quest serisinde bildiğiniz her soru hikayede ilerlemenizi ve kahramanımızın arkadaşlarını kurtarmanızı sağlıyor.

Hatırlatmak gerekirse Netflix, geçtiğimiz ay yine interaktif bir deneyim sunan bilgi yarışması konseptli Cat Burglar yapımını da duyurmuştu. Trivia Quest serisini ön plana çıkaran nokta ise serinin, bir zamanların en popüler mobil bilgi yarışması oyunlarından olan Trivia Crack üzerinden geliştirilmiş olması.

Trivia Quest serisi içinde yer alan karakterler ve oynanış mantığı tamamen Trivia Crack mobil oyununa ait. 1 Nisan tarihinde yayınlanacak olan Trivia Quest, her gün bir yeni bir bölüm ile karşımıza çıkacak. Trivia Quest serisinin toplamda 30 bölümden oluşması bekleniyor.

Trivia Quest'in her bölümü içinde toplamda 24 farklı soru yer alacak. Bu sorulardan 12 tanesi kolay kalan 12 tanesi ise zor olacak. Trivia Quest içinde yer alan soruların tıpkı Trivia Crack gibi eğlence, spor, sanat, coğrafya ve tarih kategorilerinden sorular olacağını da ekleyelim.

Trivia Quest bölümlerinin tekrar oynanabilir yapıda olacağını da ekleyelim. Netflix aboneleri, puan toplamak veya daha önce kaçırmış olabilecekleri soruları doğru bir şekilde cevaplamak için bölümleri tekrar oynayabilecek. Trivia Quest serisi Android telefon ve tabletler, iPhone, iPad, iPod Touch, akıllı TV'ler, oyun konsolları ve web üzerinden oynanabilir olacak.

Günlük bir bulmaca olarak karşımıza çıkan Wordle'ın kısa süre içinde oldukça büyük bir başarı yakaladığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Bu başarı internet kullanıcılarının günlük bulmacalara büyük bir ilgi gösterdiğini de ortaya koymuş oldu. Trivia Quest'in kısa süre içinde büyük kitlelere ulaşması sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.