Twitter çalışanları 15 Mart'tan sonra ofislere dönebilecek

Twitter CEO'su Parag Agrawal tarafından yazılan ve platformdan paylaşılan açıklamaya göre şirket, 15 Mart'tan itibaren ofislerini tamamen yeniden açacak.
Twitter çalışanları 15 Mart'tan sonra ofislere dönebilecek

Twitter CEO'su Parag Agrawal tarafından yazılan ve platformdan paylaşılan açıklamaya göre şirket, 15 Mart'tan itibaren ofislerini tamamen yeniden açacak. Twitter, sadece ofisleri açmakla kalmayacak, iş seyahatlerini de yeniden başlatacak. Geçtiğimiz kasım ayında Jack Dorsey'nin yerine CEO olarak atanan Parag Agrawal da tıpkı Dorsey gibi çalışanların eğer isterlerse tam zamanlı olarak uzaktan çalışmaya devam edebileceklerini; ofislere dönmenin zorunlu olmadığını söylüyor.

Agrawal, Twitter çalışanlarının kendilerini en üretken ve yaratıcı hissettikleri yerde çalışmalarını istediğini açıkladığı notta, şirketin gerçekten esnek çalışmaya bağlı olduğunu da dile getiriyor. Ancak bunun yanı sıra ofis çalışmasının önemine de değinen Agrawal, uzaktan çalışmanın ekipler arasında iletişimi zorlaştırdığını; ofis ziyaretlerinin, ekip toplantılarının ve etkinliklerin hepsinin önemli olduğunu dile getirdi. 

Pandeminin başlangıcından bu yana en büyük önceliklerinin herkesi güvende tutmak olduğunu ve bunun devam edeceğini söyleyen Twitter CEO'su önümüzdeki aylarda pek çok zorluk olacağını ve uyum sağlanmasının gerekeceğini dile getiriyor.

Twitter'ın uzaktan çalışma ve ofise dönüş politikalarının birçok teknoloji şirketinden daha esnek olduğunu söylemek mümkün. Amazon, kurumsal çalışanları için evden çalışma politikası kararlarını bireysel çalışanlar yerine bireysel ekiplere bırakırken; Google ve Microsoft gibi şirketler de çalışanların tüm günlerde olmasa bile bazı günlerde ofise geleceğini söylüyor. Twitter seçimi çalışanın kendisine bırakıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.