Amazon Prime abonelik ücreti 7,90 TL'den 39 TL'ye çıktı

Amazon Prime hizmeti, ülkemizde kullanıma sunulmaya başlandığı 2020 yılından beri 7,90 TL olarak ücretlendiriliyordu. Şimdi ise Amazon Prime'ın aylık fiyatı 7,90 TL'den 39 TL'ye yükseldi.
Amazon Prime abonelik ücreti 7,90 TL'den 39 TL'ye çıktı

Bir süredir ülkemizde dijital platformların fiyatlarına gelen ve can sıkan zam haberlerini sizlere aktarıyoruz. Netflix, son yılda iki kere zam yapmış ve geçtiğimiz ocak ayında en düşük üyelik ücretini 63,99 TL'ye çıkarmıştı. Benzer bir şekilde Disney+'ın da aylık aboneliği 64,99 TL, yıllık aboneliği ise 649,90 TL olmuştu. Bu süre zarfında Amazon Prime'ın ücreti ise hiç değişmemişti.

Amazon Prime hizmeti, ülkemizde kullanıma sunulmaya başlandığı 2020 yılından beri 7,90 TL olarak ücretlendiriliyordu. Geçtiğimiz sene katıldığım basın toplantısında Amazon Türkiye Genel Müdürü Richard Marriott, Amazon'un Türkiye'de fiyat artırmak gibi bir planının olmadığını söylemişti. Ancak şu an işler değişti ve Amazon Prime'ın aylık fiyatı 7,90 TL'den 39 TL'ye yükseldi. Bu arada yine geçen yaz Amazon Prime'ın Avrupa fiyatlarında zam yapılmıştı, yani aslında bizdeki fiyat artışı beklenen bir şeydi. 

Aslında bu, her ne kadar yüzde 400 kadar bir artış olsa da diğer platformlar göz önüne alındığında yine nispeten iyi bir meblağ. Çünkü Prime hizmeti ile sadece video izleme özelliği sunulmuyor, aynı zamanda bu abonelik kapsamında ücretsiz kargo, Prime Gaming, sadece Prime kullanıcılarına tanınan indirimler de mevcut. Bu arada Prime üyesi olmak isteyenlere 30 gün deneme süresi imkanı da hala devam ediyor. 

Yeni ücretin mevcut aboneler için hangi tarihten itibaren geçerli olacağı şu an için belirsiz, çünkü uzun süredir Prime kullanıcısıyım ve bununla ilgili henüz bana bir bilgilendirme yapılmadı. Bununla birlikte bazı kullanıcılar bilgilendirme için e-posta aldığını belirtti. Hiç şüphesiz kısa süre sonra tüm kullanıcılar yeni ücretlendirmeden haberdar olacaktır. 

Amazon'dan açıklama:

Prime, Amazon’un tasarruf, kolaylık ve eğlenceyi bir arada sunduğu üyelik hizmetidir. 2020 yılında Türkiye’de hizmete girmesinden bu yana, Prime'ı üyelerimiz için daha da değerli hale getirmek adına yatırımlarımızı sürdürürdük. Hızlı, ücretsiz, sınırsız Prime teslimatına daha fazla ürün seçeneği ekledik, ücretsiz ertesi gün teslimat yapılan il sayısını 17'den 50'ye çıkardık, “Çok Al, Az Öde”, randevulu teslimat ve indirimlere erken erişim gibi yepyeni avantajları üyelerimize sunduk.

Ayrıca Prime Video’da, “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” gibi Amazon Originals içeriklerinin sayısını artırırken, 2022 yılında Türkiye sinemalarının en çok izlenen filmi olan Bergen ve ilk yerli Amazon Originals filmi “Rüyanda Görürsün” de dâhil birçok film ve diziyle içeriğimizi zenginleştirdik.

25 Nisan itibariyle Prime hizmetimizin aylık üyelik fiyatını 39 TL olarak güncelliyoruz. Bu yeni fiyat yeni üyeler için 25 Nisan’dan, mevcut Prime üyelerimiz için 25 Mayıs’tan sonraki ilk fatura döneminden itibaren geçerli olacaktır. Bu, Türkiye’de Prime’ın hizmete girdiği 2020 yılından bu yana yapılan ilk değişikliktir. Prime ile üyelerimize benzersiz avantajlar sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.