Roket motoru geliştiren Ursa Major, 100 milyon dolar yatırım aldı

Ursa Major tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Ursa Major'ın 100 milyon dolarlık D serisi yatırım turuna, BlackRock ve Space Capital katıldı.
Roket motoru geliştiren Ursa Major, 100 milyon dolar yatırım aldı

Uzay teknolojileri sektörünün değerinin 2030 yılına kadar 1 trilyon dolara yükselebileceğini geçtiğimiz yılın Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Teknoloji dünyasının en popüler alanlarından biri haline gelen uzay teknolojilerine odaklanan girişimler, yatırım almaya devam ediyor.

Odağına uzay teknolojilerini alan girişimlerden biri olarak karşımıza çıkan Ursa Major, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Ursa Major tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Ursa Major'ın 100 milyon dolarlık D serisi yatırım turuna, BlackRock ve Space Capital katıldı. Ursa Major'ın aktardığı bilgilere göre D serisi yatırım turu, geçtiğimiz Ekim ayında kapandı.

Hatırlatmak gerekirse Ursa Major, en son 2021 yılının Aralık ayında C serisi yatırım turunda 85 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Ursa Major'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 234 milyon dolara ulaştı.

2015 yılında Joe Laurienti tarafından ABD'de kurulan Ursa Major, roket motorlarına odaklanıyor. Sıvı oksijen ve kerosen motorları geliştiren Ursa Major'ın Hadley, Ripley ve Arroway olmak üzere 3 farklı motoru bulunuyor. 2 ton ağırlığında bir sıvı oksijen ve kerosen motoru olan Hadley'in üretimine başlandı. Ripley ve Arroway motorları ise şu an için geliştirilme aşamasında.

Ursa Major'ın müşterileri arasında Astra, Phantom Space, Stratolaunch ve U.S. Air Force gibi önemli isimlerin yer aldığını da ekleyelim.

Günümüzün en popüler alanlarından biri haline gelen uzak teknolojileri, yatırımlar almaya devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse uydu iletişim teknolojisi geliştiren Kepler Communications'ın 92 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.