Uydu iletişim teknolojisi geliştiren Kepler Communications, 92 milyon dolar yatırım aldı

Kepler Communications tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 92 milyon dolar yatırım aldı. 92 milyon dolarlık yatırım turu, şirketin ilk yatırımcıları arasında da yer alan IA Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Uydu iletişim teknolojisi geliştiren Kepler Communications, 92 milyon dolar yatırım aldı

Uzay teknolojileri alanında takip edilmesi gereken girişimler arasında yer alan Kepler Communications'ı ilk olarak 2017 yılında sizlere aktarmıştık. Uydu iletişim teknolojilerine odaklanan Kepler Communications, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Kepler Communications tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 92 milyon dolar yatırım aldı. 92 milyon dolarlık yatırım turu, şirketin ilk yatırımcıları arasında da yer alan IA Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, IA Ventures haricinde ise Costanoa Ventures, Canaan Partners, Tribe Capital ve BDC Capital’ın Industrial Innovation Venture Fund'ı katıldı.

Alınan 92 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Kepler Communications'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 200 milyon dolara ulaşmış oldu. 2015 yılında Jeffrey R Osborne, Mark Michael, Mina Mitry, Samer Bishay, Shelly Rao ve Wen Cheng Chong tarafından Kanada'da kurulan Kepler Communications, uydu teknolojilerine odaklanıyor.

Geliştirdiği uydular üzerinden müşterilerine iletişim altyapısı sunmak isteyen Kepler Communications, optik iletişim teknolojisini test etmek ve doğrulamak için önümüzdeki sonbahar aylarında iki uydusunu uzaya da gönderecek.

Uydularını SpaceX ile birlikte uzaya gönderen Kepler Communications'ın bugüne kadar 19 uydu gönderdiğini de ekleyelim. Kepler Communications tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin sunduğu uydu iletişim teknolojisi ile birlikte uydulara 2,5 Gbps hızında veri iletilebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.