Uzay teknolojileri sektörünün değeri, 2030 yılına kadar 1 trilyon dolara yükselebilir

Uzay ve havacılık teknolojilerini geliştiren ülkelerin başında ABD geliyor. Ülke1900'lü yılların başından beri faaliyet gösteren ve piyasa değeri en yüksek şirketlere ev sahipliği yapıyor.
Uzay teknolojileri sektörünün değeri, 2030 yılına kadar 1 trilyon dolara yükselebilir

Uzay Çağı, 1957 yılında Sputnik 1 uydusunun fırlatılmasıyla başladı. Günümüzde de hala devam eden bu çağın temelini SpaceTech (uzay teknolojileri) oluşturuyor. Bu teknolojiler, uzay bilimi araştırmaları veya havacılık endüstrisi tarafından uzay uçuşları, uydular, ve uzayın keşfi konularında kullanılmak üzere geliştirilen teknolojiler olarak tanımlanıyor. 

2020'de 370 milyar dolar olan sektörün değerinin 2030 yılına kadar 1 trilyon dolar kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Bilindiği üzere TV yayınlarından, MRI cihazlarına, GPS teknolojisine, hava durumu takip sistemlerinden, asansör ve yürüyen merdiven motorlarına, endoskopi cihazlarından, yapay kalp pompalarına kadar teknolojik yenilik uzay araştırmalarının ürünü olarak ortaya çıktı.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.