Sürdürülebilir ilaç ambalajı üreten Cabinet Health, 17 milyon dolar yatırım aldı

Russell Gong and Achal Patel tarafından 2018 yılında faaliyete geçen şirket, yeniden doldurulan ve kompostlanan yani gübrenebilen cam ilaç şişeleri üretiyor. Şirket, sağlık sektöründe sürdürülebilir ilaç şirketi olarak konumlanıyor.
Sürdürülebilir ilaç ambalajı üreten Cabinet Health, 17 milyon dolar yatırım aldı

Sürdürülebilir ilaç ambalajı üreten Cabinet Health, 17 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin 17 milyon dolarlık yatırım turu Global Impact Fund tarafından yönetildi. Yatırım turuna Unreasonable Group ve Natureza katıldı. Cabinet Health toplam yatırım miktarı 23,6 milyon dolara çıktı. Yeni gelen yatırım perakende satış kanallarını genişletmek için kullanılacak.

Her yıl 190 milyardan fazla tek kullanımlık ilaç şişesi üretildiğini söyleyerek Global Impact Fund'ın CEO'su ve kurucu ortağı Carrie Rich Cabinet Health'in ilaç sektörünün iklim değişikliği ve plastik atık konusunda nasıl ele alacağını temelden değiştiren bir şirket olarak tanımlıyor. 

Russell Gong and Achal Patel tarafından 2018 yılında faaliyete geçen şirket, yeniden doldurulan ve kompostlanan yani gübrenebilen cam ilaç şişeleri üretiyor. Şirket, sağlık sektöründe sürdürülebilir ilaç şirketi olarak konumlanıyor. Araştırmalara göre her yıl 190 milyardan fazla tek kullanımlık ilaç şişesi üretiliyor. Şirket, reçetesiz ilaç ve besin takviyelerine odaklanıyor. Cabinet Health'in ürünleri Grove Collaborative ve Amazon'da satılıyor.

İlaç sektörü, beşeri ve veteriner hekimlikte tedavi edici, koruyucu ve tanı amaçlı olarak kullanılan sentetik, bitkisel, hayvansal ve biyolojik kaynaklı kimyasal maddeleri farmasötik teknolojiye uygun olarak üreterek tedavi sunuyor. Özellikle Covid-19 pandemisinden sonra sektörün bütün çalışma alanları yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Bu ayın başında eski adıyla RxDefine olarak bilinen dijital sağlık girişimi Ostro Health 45 milyon dolar yatırım aldığı haberiyle gündeme geldi. 2019 yılında ABD'de kurulan şirket, tıbbi ürün ve ilaçları hastalara açıklamak için dijital araçlar geliştiriyor. Ostro, Ahmed Elsayyad ve Chase Feiger tarafından faaliyete geçirildi.

Geçen Mart ayında ise doktorların hastalar için en iyi ilacı reçete etmesine yardımcı olmaya odaklanan Synapse Medicine, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Fransa merkezli olan girişimin yeni yatırım turu Korelya Capital liderliğinde gerçekleştirildi. XAnge, MACSF ve BNP Paribas Development katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 38,8 milyon dolara  çıktı. Yeni gelen yatırım, şirketin ABD ve Avrupa'daki operasyonlarını ölçeklendirmek için kullanılacak.

2017 yılında kurulan şirket, yapay zeka teknolojisini kullanarak herkese güvenilir ve güncel tıbbi bilgilere kolay erişim sağlamayı amaçlıyor. Şirket, kullanıcıların reçetede yer alan ilaçları analiz etmelerine yardımcı oluyor. Bir taraftan doktorlara ilaçlar hakkında güncel bilgiler sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.