Synchron, Bezos'un ve Gates'ın yatırım fonunun da dahil olduğu turda 75 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Synchron, 2016 yılında Thomas Oxley ve Nicholas Opie tarafından kuruldu. Ağır felçli insanlara ellerini kullanmadan cihaz kontrolü sağlamak üzerine çalışıyor.
Synchron, Bezos'un ve Gates'ın yatırım fonunun da dahil olduğu turda 75 milyon dolar yatırım aldı

Beyin-bilgisayar arayüzü üzerine çalışan Synchron 75 milyon dolar yatırım aldı. 75 milyon dolarlık yatırım, ARCH Venture Partners tarafından yönetildi. Yatırım turuna Bezos Expeditions, Greenoaks, Alumni Ventures, Moore Strategic Ventures, Gates Frontier, Project X ve Reliance Digital Health Limited katıldı. 

ABD merkezli Synchron, 2016 yılında Thomas Oxley ve Nicholas Opie tarafından kuruldu. Ağır felçli insanlara ellerini kullanmadan cihaz kontrolü sağlamak üzerine çalışıyor. Geliştirdikleri teknoloji e-posta göndermek, mesajlaşmak ve diğer dijital görevleri yerine getirmek isteyen felçli kişiler için çığır açacak bir gelişme olarak nitelendiriliyor. 

Şirket, bu yılın Temmuz ayında, beyin-bilgisayar arayüzü Synchron Switch'i ABD'de ilk kez bir insan hastanın motor korteksine yerleştirdiğini duyurmasıyla gündeme geldi. Bu, Synchron implantının şiddetli felçli hastalarda güvenliğini incelemeyi amaçlayan COMMAND denemesinin bir parçasıydı.  

Synchron, Elon Musk'ın Neuralink'inin en büyük rakibi olarak biliniyor. Hatta geçen Ağustos ayında Musk'ın şirkete yatırım yapmak istediği söylenmişti. Ama bu haber herhangi bir kaynak tarafından doğrulanmadı. 

Bunun üzerine bu ayın başında Elon Musk, Neuralink'in cihazlarından birini önümüzdeki altı ay içinde birinin kafasına yerleştirebileceğini söyledi. Musk, cihazı bir noktada kendi kafasına yerleştireceğinin de iddia etti. Musk, şirketin bir insan klinik deneyi için gerekli evrakların çoğunu ABD'deki tıbbi cihazları düzenleyen Food and Drug Administration'a (Gıda ve İlaç İdaresi) teslim ettiğini söyledi. Musk, ilk olarak insan denemelerinin 2020'de başlayacağını söylemiş, ardından bu zaman dilimi 2022'ye uzamıştı. Anlaşılan o ki 2023'ten önce bu denemeler gerçekleşmeyecek.

2016 yılında, Elon Musk tarafından kurulan Neuralink, telefonlar ve bilgisayarlarla iletişim kurabilen yüksek bant genişliğine sahip beyin implantları geliştirdiğini hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.