Dijital sağlık girişimi Synapse Medicine, 28 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında kurulan şirket, yapay zeka teknolojisini kullanarak herkese güvenilir ve güncel tıbbi bilgilere kolay erişim sağlamayı amaçlıyor. Şirket, kullanıcıların reçetede yer alan ilaçları analiz etmelerine yardımcı oluyor.
Dijital sağlık girişimi Synapse Medicine, 28 milyon dolar yatırım aldı

İlaç, canlı hücre üzerinde meydana getirdiği tesir ile bir hastalığın teşhisini, iyileştirilmesi veya semptomlarının azaltılması amacıyla veriliyor. Bu yüzden ilaç seçimlerinde en çok etkileyen faktörlerin başında ilacın hastaya uygunluğu oldukça önemli.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; doktorların hastalar için en iyi ilacı reçete etmesine yardımcı olmaya odaklanan Synapse Medicine, 40 milyon dolar yatırım aldı. Fransa merkezli olan girişimin yeni yatırım turu Korelya Capital liderliğinde gerçekleştirildi. XAnge, MACSF ve BNP Paribas Development katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 38,8 milyon dolara  çıktı. Yeni gelen yatırım, şirketin ABD ve Avrupa'daki operasyonlarını ölçeklendirmek için kullanılacak. 

2017 yılında kurulan şirket, yapay zeka teknolojisini kullanarak herkese güvenilir ve güncel tıbbi bilgilere kolay erişim sağlamayı amaçlıyor. Şirket, kullanıcıların reçetede yer alan ilaçları analiz etmelerine yardımcı oluyor. Bir taraftan doktorlara ilaçlar hakkında güncel bilgiler sunuyor.

Üç girişimci Bruno Thiao-Layel, Clement Goehrs ve Louis Letinier tarafından kurulan şirket, hastaların doktorlarla iletişim kurmasına yardımcı oluyor. SaaS platformu olarak kurgulanan Synapse Medicine, sağlık kurumlarına, çalışanlara ve hastalara reçeteli ilaçların ne kadar güvenli olduğunu göstermeyi hedefliyor. Bu da doğru hastalığın doğru teşhisi için önem taşıyor. 

Bu işin bir tarafı da ilaç keşfi. Özellikle pandemiyle bu iş oldukça önem kazandı. Yatırımcılar bu alana yoğun şekilde ilgi gösterdi ve göstermeye devam ediyor. 

Bu ayın başında yeni ilaç keşfini hızlandırmaya odaklanan Koneksa Health, 45 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Araştırmacıların ilaç keşfini hızlandırmasına yardımcı olmaya odaklanan Koneksa, sağlık verilerini analiz eden bir yazılım geliştirmişti. Bu yazılım, giyilebilir sağlık teknoloji ürünlerine ve cep telefonlarına entegre edilebiliyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.