Apple, Quartz adlı yapay zeka destekli sağlık koçluğu hizmeti geliştiriyor

Yapay zeka destekli sağlık koçluğu hizmeti, kullanıcıların egzersiz yapma, yeme alışkanlıklarını iyileştirme ve daha iyi uyuma konusunda destek veriyor.
Apple, Quartz adlı yapay zeka destekli sağlık koçluğu hizmeti geliştiriyor

Teknoloji dünyasının en önemli firmalarından biri olan Apple, uygulamalar ve giyilebilir ürünler ile sağlık ve sağlık hizmetlerini iş stratejisinin esas parçası olarak görüyor. Bloomberg'in haberine göre şirket, Quartz adlı yapay zeka destekli bir sağlık koçluğu hizmeti geliştiriyor.

Habere göre yapay zeka destekli sağlık koçluğu hizmeti, kullanıcıların egzersiz yapma, yeme alışkanlıklarını iyileştirme ve daha iyi uyuma konusunda destek veriyor. Bu hizmetin aylık olarak ücretlendirilmesi bekleniyor. Yapay zeka destekli sağlık koçu hizmetinin gelecek yıl piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ama bir taraftan projenin ertelenebileceği veya tamamen rafa kaldırılabileceği de iddia ediliyor. Yani şu an böyle bir proje olsa da bizler için ne zaman aktif olur, belirsiz. Proje konusunda Apple'ın yapay zeka ekibinin çalıştığı belirtiliyor. 

Apple sağlık çabalarına 2014 yılında özel sağlık uygulamasını ve ardından bir yıl sonra özellikle Apple Watch modelleri ile birlikte sağlık teknolojileri alanında da önemli çalışmalara imza attı. O zamandan beri Apple, akıllı saatine düşme algılama ve uyku takibi dahil olmak üzere çeşitli sağlık özellikleri ekledi.

Geçen hafta Microsoft ve Epic System ise OpenAI'ın yeni dil modeli GPT-4’ü, sağlık çalışanlarından hastalara mesaj yanıtları hazırlamak ve tıbbi kayıtları analiz etmek için kullanacağını duyurmuştu. ABD'li elektronik sağlık kayıt şirketi Epic Systems'ın ABD'deki hastanelerin yüzde 29'unda kullanıldığını ve şirketin dünya çapında 305 milyondan fazla hastanın kaydını tuttuğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Bu kapsamda hastaların tedavisine yardımcı olmaya hazırlanan GPT-4, doktorların hastalarına otomatik olarak mesaj hazırlamasına izin veriyor olsa da uzmanlar kullanıcıların kendilerini sohbet botunun yanıtlarına göre tedavi etmemesi gerektiğine dair uyarıyor.

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki yapay zeka teknolojisi sağlık alanında kendine daha fazla yer bulmaya başladı. Bu alanda gerçekleşecek yenilikleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.