Microsoft ve Epic System, OpenAI'ın yeni dil modeli GPT-4’ü sağlık kayıtlarını analiz etmek için kullanacak

Hastaların tedavisine yardımcı olmaya hazırlanan GPT-4, doktorların hastalarına otomatik olarak mesaj hazırlamasına izin verse de uzmanlar, kullanıcıların kendilerini sohbet botunun yanıtlarına göre tedavi etmemesi gerektiğine dair uyarıyor.
Microsoft ve Epic System, OpenAI'ın yeni dil modeli GPT-4’ü sağlık kayıtlarını analiz etmek için kullanacak

Microsoft ve Epic System, OpenAI'ın yeni dil modeli GPT-4’ü, sağlık çalışanlarından hastalara mesaj yanıtları hazırlamak ve tıbbi kayıtları analiz etmek için kullanacak. ABD'li elektronik sağlık kayıt şirketi Epic Systems, ABD'deki hastanelerin yüzde 29'unda kullanılıyor ve şirketin dünya çapında 305 milyondan fazla hastanın kaydını tuttuğu biliniyor. 

Hastaların tedavisine yardımcı olmaya hazırlanan GPT-4, doktorların hastalarına otomatik olarak mesaj hazırlamasına izin veriyor olsa da uzmanlar kullanıcıların kendilerini sohbet botunun yanıtlarına göre tedavi etmemesi gerektiğine dair uyarıyor. Zira sohbet botları halen yanlış bilgiler verebiliyor ve yanıtlarını değerlendirmesi ve tıbbi prosedürleri uygulaması uzmanlara ihtiyacı var. Yine de sohbet botlarını iş akışlarına entegre edilmesinin üretkenliğinin artıracağı görüşü de ağır basıyor. 

Microsoft ile OpenAI'ın ortaklığı 2019'da başladı. OpenAI’a bir milyar dolar yatırım yaptı. Geçen ocak ayında ise bu yatırımı milyarlarca dolara çıkardı. Hatta bu teknolojiyi Bing arama motoruna bile entegre etti.

Geçen hafta da Microsoft, ChatGPT'yi Azure OpenAI hizmetinde kullanıma sundu. Geliştiriciler ve işletmeler artık OpenAI'ın ChatGPT modelini kendi bulut uygulamalarına entegre edebileceği ve aynı zamanda çok daha fazla uygulama ve hizmette konuşmalı yapay zekayı etkinleştirebileceği açıklandı.

Akabinde aynı hafta OpenAI, ChatGPT'nin daha gelişmiş versiyonu GPT-4 yayınladı. İlk olarak 2020 yılında piyasaya sürülen GPT-3 modeliyle karşılaştırıldığında GPT-4'un çok daha gelişmiş yeteneklere sahip. Daha güvenli ve kullanışlı bir model olarak tanımlanan GPT-4, metne dayalı komutlara cevap vermenin ötesinde şarkılar besteleyebiliyor ya da kullanıcının yazım tarzını öğrenebiliyor. Bunlara ek olarak GPT-4, metne dayalı komutların yanı sıra görsel girdilerini de kabul ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.