Terra kurucusu Do Kwon, Karadağ'da tutuklandı

İçişleri Bakanı Filip Adzic, Do Kwon'un Podgorica havaalanında alıkonduğunu ifade etti. Güney Kore polisi, kişinin parmak izinin resmi kayıtlarla uyuştuğunu dile getirerek Karadağ'daki şüphelinin Do Kwon olduğunu doğruladı. 
Terra kurucusu Do Kwon, Karadağ'da tutuklandı

SEC'in Terra kurucusu Do Kwon'a dolandırıcılık suçlaması ile dava açtığını sizlere aktarmıştık. Bununla birlikte Interpol Kwon için kırmızı bülten çıkarırken, Güney Kore yetkilileri de Terraform Labs'ın sermaye piyasası kurallarını ihlal ettiğini düşündükleri için Do Kwon hakkında tutuklama emri çıkarmıştı. Güney Kore polisinin verdiği bilgilere göre, Terra kurucusu Do Kwon Karadağ'da tutulandı. 

Her ne kadar, Do Kwon, kanundan kaçmadığını pek çok kez dile getirse de hiçbir zaman bulunduğu konum hakkında bilgi vermedi. Ancak bir süredir kendisinin Sırbistan'da olduğu düşünülmekteydi. Hatta Güney Kore ve Sırbistan arasında suçlu iadesi anlaşması olmadığı için yetkililer müzakere için Belgrad'a gitmişti. 

Do Kwon'un tutuklanması hakkındaki gelişmeler, ilk olarak Karadağ'ın İçişleri Bakanı Filip Adzic tarafından açıklandı. Adzic, açıklamasında Do Kwon'u "dünyanın en çok aranan kaçaklarından biri" olarak nitelendirdi ve kendisinin Podgorica havaalanında alıkonduğunu ifade etti. 

Adzic, şüphelinin iddialara göre sahte belgelerle sahte bir isim altında seyahat ettiğini belirtti. Yetkililerin kişinin kimliğinin resmi olarak teyit edilmesini beklediklerini söyledi.

Cuma günü ise Güney Kore polisi, kişinin parmak izinin resmi kayıtlarla uyuştuğunu dile getirerek Karadağ'daki şüphelinin Do Kwon olduğunu doğruladı. 

Bu hafta Manhattan'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde kamuoyuna açıklanan iddianameye göre, Do Kwon, menkul kıymetler dolandırıcılığı, para transferi sahtekarlığı, emtia dolandırıcılığı ve komplo suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Ancak yazının başında da bahsettiğimiz üzere Karadağ'ın ABD ya da Güney Kore ile suçlu iadesi anlaşması bulunmuyor. 

Terra çöküşü olarak nitelendirebileceğimiz Bitcoin'in çöküşünü tetikleyen UST saldırısının nasıl gerçekleştiğini sizlere daha önce aktarmıştık. 

Hatırlarsanız Terra çöküşünün hem DeFi hem de NFT piyasasını nasıl etkilediğini de sizlerle paylaşmıştık. Terra çöküşünün etkisiyle DeFi ilk çeyreğe kıyasla değerinin yüzde 69'unu kaybetti. NFT'ler ve Web3 oyunları ise Terra çöküşü sonrası piyasa koşullarına dayanmaya bir süre daha devam etti

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.