Hayatınızı kolaylaştıracak 15 yapay zeka aracı

Yapay zeka hızla büyüdü, hayatımıza entegre olmaya ve hayatımızı kolaylaştırmaya başladı. Sizin için pratik kullanımlı araçları listeledik.
Hayatınızı kolaylaştıracak 15 yapay zeka aracı

Yapay Zeka (AI), son on yılda kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkiledi. Akıllı sohbet robotlarından kişiselleştirilmiş reklamlara, genel olarak kullanıcı deneyimi, dijital dünyada büyük adımlar attı. Hollywood'un dünyayı ele geçiren robot tasvirlerine rağmen, yapay zeka yeni bir şey değil ve onlarca yıldır ufak değişimlerle hayatımıza girmekte.

Yapay zeka, günlük olarak kullandığımız bir dizi cihaza ve uygulamaya çoktan entegre edildi. Yapay zeka, güvenilir bir sonucu hızlı bir şekilde tahmin edebilir, tercihleri öğrenebilir, sınıflandırmalar yapabilir ve önemli özellikleri belirleyebilir. Basitçe ifade etmek gerekirse, yapay zeka, belirli hedefler için istenen sonuçları üreten bir makineye ilgili verileri vermekle ilgili.

Yapay zeka teknolojisi, kullanıcılara özel öneriler ve içerik sunmada faydalı olan kullanıcı davranışlarını ve beklentilerini incelemeye ve belirlemeye yardımcı oluyor. Uygun şekilde kullanılırsa, yapay zeka potansiyel ve mevcut müşteri ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bununla birlikte, yapay zeka tabanlı uygulamalar, web siteleri ve araçlar artıyor. 

Bununla birlikte, son zamanlarda yaratıcı komutlar verebildiğiniz ChatGPT'nin ortaya çıkışı, ChatGPT’nin edebiyat gibi konularla artan ilişkisi, ve çok sayıda yapay zeka aracının, uygulamasının ve web sitesinin çoğalmasıyla birlikte, yapay zekanın günümüzün altyapısını oluşturan önemli bir faktör olduğunu söylemek mümkün.

Yapay zekanın öne çıkan avantajlarından biri hata azaltmaya katkıda bulunması. Yapay zeka, üretkenliği artıran günlük uygulamada kullanılabiliyor. Küçük işletmelerin yüzde 31’i çoktan yapay zeka araçlarını kullanmaya başladı, kullanan işletmelerin yüzde 82’si yapay zeka araçlarının kazançlarını arttırdığını ve giderlerini azalttığını söylüyor. Bununla birlikte dünyanın dört bir yanındaki birçok şirket, günlük olarak birçok görevi gerçekleştirmek için yapay zekayı kullanıyor. McKinsey tarafından yapılan bir araştırma, yapay zekanın 2030 yılına kadar insan emeğinin en az yüzde 30'unun yerini alacağını tahmin ediyor. Tabii ki bu sürecin kontrol edilmesi için yine insan emeği gerekecek, fakat bunun ne kadar süreceği de bilinmiyor, çünkü makineler her gün başka bir şey öğrenebiliyor.

Öte yandan insana özgü etik ve ahlak değerleri yapay zekaya dahil edilmesi zor. Yani bir yapay zeka içerik üretimi programının etik değerleri öğrenmesi zaman alabilir. Bununla birlikte insana dair tüm ön yargılar yapay zekâyı da etkiliyor. Çünkü yapay zekâ, tamamen insanların temel ön yargılarını yansıtıyor.

Kullanabileceğiniz gelişmiş yapay zeka araçları

Günümüzün hızlı tempolu dünyasında, en iyi yapay zeka araçlarına sahip olmak başarı için çok önemli. Üretkenliği artırmaktan karmaşık projeleri basitleştirmeye kadar, bu en iyi yapay zeka araçları çok çeşitli görevlerde yardımcı olabiliyor. İster işletme sahibi, ister pazarlamacı olun, ister yalnızca günlük aktivitelerinizi düzene sokmanın yollarını arayın, bu en iyi yapay zeka araçları, görevlerinizi anında tamamlamanıza yardımcı olabilir.

Namogoo

Kendisini dijital yolculuk sürekliliği platformu olarak tanımlayan bu araç, uygulamanızın yanı sıra e-ticaret  sitenizde de kaybolan gelir fırsatlarını tespit etmek için yapay zekayı kullanıyor. Her bir müşteri kategorisinin ihtiyaçlarını ve davranışlarını kapsamlı bir şekilde anlamak ve ardından onları kişiselleştirilmiş tekliflerle hedeflemek için makine öğrenimini kullanıyor.

Alıcının yolculuğuyla birlikte herhangi bir engelin kaldırılması, dönüşümleri artırıyor ve rakiplerin müşterilerinizi kaçırmasını önlüyor. ContentSquare, Adobe ve QuantumMetric dahil olmak üzere çeşitli araçları entegre edebiliyor. En iyi yanı, Namogoo ekibinin işletmenizin boyutuna bağlı olarak esnek fiyatlandırma planları sunması. 

Hotpot.ai

Hotpot.ai, hem tasarımcılara hem de hemen hemen tüm kullanıcılara bir yapay zeka araçları koleksiyonu sunuyor. Araç, hataları gideren, temel olarak eski fotoğrafınızı harika resimlere dönüştüren ve yepyeni görünmesini sağlayan bir "yapay zeka resim düzelticisine" sahip.

Hotpot.ai resim renklendirici özelliği sayesinde siyah beyaz fotoğrafınızı renkli hale getirebiliyor. Bu araç ile birlikte fotoğraflarınızın arka planlarını kolaylıkla değiştirebiliyor, photoshop benzeri özelliklerini kullanabiliyor, görsellerinizin düzenlemelerini otomatik olarak yapabiliyor ve görsellerinizi istediğiniz boyutta kaydedebiliyorsunuz.

Timely

Timely, gün boyunca yaptıklarınızı takip etmek için tasarlandı. Bu araç ile görevlerinizi otomatik olarak etiketleyebiliyor ve yapacağınız sınıflandırmalar sayesinde işlerinizi projeler halinde gruplandırabiliyorsunuz. Bunun gibi bir zaman takip uygulaması kullanmak, gün boyunca küçük şeylere ne kadar zaman harcadığınızı size göstereceğinden üretkenliğinizi gerçekten artırabilir. Bu küçük aktiviteler, siz farkına bile varmadan gerçekten birikiyor ve hepsini tek bir uygulamada görmek planlı hareket etmenizi sağlıyor.

Uygulama kullanımı çok kolay bir arayüzle zamanınızı takip ediyor. Yapay zeka, yaptığınız her şeyi otomatik olarak sınıflandırarak proje bloglarına görevler atıyor. Gelişmiş yapay zeka sınıflandırıcı, binlerce kullanıcıdan gelen kullanıcı etiketlerine göre güncelleniyor.

SOUNDRAW

Yapay zekanın müzik endüstrisine olan etkisini anlattığımız yazıdan da hatırlayacağınız gibi SOUNDRAW, sizin için telifsiz müzik oluşturmak için yapay zekayı kullanan harika bir araç. SOUNDRAW ile müziğiniz için uzunluk, tempo, ruh hali, tür ve temayı seçebilir ve bir düğmeyi tıklayarak müzik oluşturabilirsiniz. 

Ayrıca müziğinizi kolayca özelleştirebilir ve şarkıyı videonuzla web sitesinde eşleştirebilirsiniz. YouTube videoları, sosyal medya videoları veya başka herhangi bir amaç için müzik oluşturmak istediğinizde, bunu herhangi bir telif hakkı endişesi duymadan SOUNDRAW ile yapmanız mümkün. 

Adobe Enhance

Adobe Enhance, kullanıcıların ses kayıtlarının kalitesini yükseltmesine yardımcı olan bir Adobe Podcasts özelliği. Kullanıcıların arka plan gürültüsünü hızlı ve kolay bir şekilde ortadan kaldırmasına ve ses kalitesini artırmasına olanak tanıyan özelliklerle birlikte çalışıyor.

Web sitesi uygulaması, ayırt edici ses sesini stüdyo kalitesi gibi yapabiliyor. Küçük bir değişiklik gibi görünebilecek ancak önemli bir etki yaratabilecek gürültüyü işlemek gibi bazı dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırıyor.

Big Panda

BigPanda'nın otonom operasyon platformu, BT operasyonlarının, ağ operasyonlarının ve geliştirme operasyon ekiplerinin IT olaylarını daha hızlı ve daha kolay tespit etmesine, araştırmasına ve çözmesine yardımcı oluyor.

Ticari markası Open Box Machine Learning tarafından desteklenen BigPanda, BT’yi içgörülerle ilişkilendiriyor, olay yönetimini otomatikleştiriyor ve parçalanmış BT operasyonlarını birleştiriyor. BT şirketleri, işletme maliyetlerini azaltmak, hizmet kullanılabilirliğini ve performansını iyileştirmek ve riskleri azaltmak ve dijital dönüşüm girişimlerini hızlandırmak için BigPanda'yı kullanabilir.

Neuraltext

Neuraltext, kullanıcıların kampanyaları için etkili bir metin oluşturmasına ve SEO amaçları için içeriği optimize etmesine olanak tanıyan yapay zeka destekli bir platform. Yapay zeka metin yazarlığı araçlarıyla, Facebook reklamları hazırlamak, slogan fikirleri oluşturmak veya blog gönderileri yazmak gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilecek 50'den fazla şablon sunuyor.

Araç ayrıca, kullanıcıların içerikleri için yüksek değerli anahtar kelimeleri kolayca belirlemelerine olanak tanıyan anahtar kelime araştırma özellikleri sunuyor. Neuraltext, bir çekirdek anahtar kelime sağladıktan sonra Google Arama'dan ilk yirmi sonucu alıyor ve kullanılması önerilen anahtar kelimeler, ele alınacak konular ve yanıtlanacak sorular hakkında veriler sağlıyor. Bunların tümü, içerik için hızlı bir şekilde bir taslak oluşturmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, SEO içeriğinizin SERP'lerdeki performansına ilişkin ayrıntılı analizler de sunuyor.

Prisync

Rakiplerinizin fiyatlandırma stratejileri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, yerli bir teknoloji firması olan ve rakiplerini de bünyesine dahil ederek büyüyen Prisync sizin için uygun olabilir. Bu araç ürünlerinizi ve rakiplerinizi ekleyip tanımlayabileceğiniz ve ardından geçmiş modeller de dahil olmak üzere pazarınızdaki fiyat değişikliklerini değerlendirebileceğiniz bir gösterge panosuna sahip.

İstediğiniz fiyatlandırma verilerini bir Excel sayfasına aktarma ve fiyatlandırma stratejinizi güncellediğinizde dosyada bulundurma seçeneğiniz de var. Prisync ekibi son derece proaktif ve müşteri hizmetleri konusunda oldukça hızlı çalışıyor. 5 binden fazla ürünü takip etmek istiyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz üç katmanlı fiyatlandırma planları ve özel fiyatlandırma planları da bulunmakta.

Brandmark.io

Markanız için iyi bir logo oluşturmak oldukça zor ve yıpratıcı bir süreç olabilir, tam da bu nedenle brandmark.io bunu çok kolay hale getiriyor. Hızlı ve kolay bir şekilde markanız için bir logo oluşturabilen Brandmark.io’yu kullanmak için websitesine marka adı ve slogan gibi bilgilerinizi girmeniz, marka anahtar kelimelerinizi belirlemeniz yeterli. Ardından renk ve yazı stili seçerek yapay zekanın sizin için uygun bir logo üretmesini bekleyebilirsiniz.

İhtiyaçlarınıza daha iyi uyması için önerilen logolarda da küçük düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu arada logonuzun png versiyonunu satın almak biraz pahalı olabilir, yine de logo fikirleri arıyorsanız, burası başlamak için harika bir yer.

Otter.Ai

Otter, toplantılarınızdan, röportajlarınızdan, derslerinizden ve diğer sesli konuşmalarınızdan zengin notlar oluşturmanıza yardımcı olmak için makine öğreniminin gücünü kullanan yapay zeka destekli bir asistan. Bu araç, kendi toplantı notlarınızı özetlemek ve yazmak için harcayacağınız zamandan tasarruf etmenizi, ayrıca toplantı sürenizi verimli geçirmenizi de sağlıyor.

Uygulama, gerçek zamanlı olarak kayıt yapmanızı ve incelemenizi sağlıyor. Size her konuşmanın net, doğru ve otomatik bir dökümünü veriyor. Otter.ai ile tüm konuşmalarınızı herhangi bir cihazdan arayabilir, oynatabilir, düzenleyebilir, organize edebilir ve paylaşabilirsiniz.

Warmer.Ai

Warmer.ai, e-posta pazarlamasından en iyi şekilde yararlanmakta zorlananların saniyeler içinde kişiselleştirilmiş e-postalar oluşturması için yapay zeka kullanıyor. Tek yapmanız gereken "randevu almak", "bir web sitesini ziyaret etmek" veya  "bir kaynak indirmek" gibi bir e-posta hedefi seçmek ve potansiyel müşteriniz için bir web sitesi veya LinkedIn profili girmek.

Araç, potansiyel müşterinin profilini ve geçmişini anında analiz edecek ve kulağa hoş gelen, müşterinin kişiliğine hitap eden ve çok fazla "satış odağı içermeyen" mesajınızı ulaştıran özel e-postalar oluşturacak. Ayrıca Warmer.ai ile aynı anda birden fazla potansiyel müşteriyi hedeflemek için toplu bir e-posta listesini CSV olarak da yükleyebilirsiniz. 

Krisp.ai

Arka planda gürültü ve dikkat dağıtıcı şeyler varken görüntülü arama veya Zoom toplantısı yapmaya çalışmanın hayal kırıklığını hepimiz biliyoruz. Belki de o an konumunuzu veya çevrenizi değiştiremezsiniz ve Zoom gürültü giderme yeterli olmayabilir. İster bir kafenin arka planındaki müzik sesi, ister dışarıdaki sokak gürültüsü veya diğer odadan çocuklarınızın oyun sesi olsun, gürültü dikkatinizi dağıtabilir ve üretkenliğinizi düşürebilir.

Krisp, konferans aramalarınızda arka plandaki gürültüyü azaltarak sizi daha üretken kılmak için çalışan bir uygulama. Kendinizi sessize alma ve sessizden çıkarma ya da profesyonel görünmeme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak çünkü Krisp arka plan seslerini otomatik olarak engelliyor.

Beautiful.ai

Beautiful.ai ile çarpıcı sunumlar oluşturmak mümkün. Bu bulut tabanlı yazılım, minimum çabayla size profesyonel görünümlü sonuçlar vermek için yapay zekanın gücünü kullanıyor. çeşitli özelleştirilebilir şablonlar, resimler ve grafikler arasından seçim yapabiliyor ve mesajınızı daha da net hale getirmek için çizelgeler, tablolar ve diğer veri görselleştirmeleri ekleyebiliyorsunuz. İster iş, ister eğitim veya pazarlama alanında olun, Beautiful.ai ilgi çekici ve etkili sunumlar oluşturmak için oldukça verimli bir araç.

Chatsonic

Chatsonic, birden fazla özellikle otomatikleştirilmiş ve ilgi çekici konuşmalar oluşturabilen bir sohbet robotu. Sorulara cevap ve çözüm bulmak için kullanılabiliyor.

Google'a erişme ve gerçek zamanlı olarak güncel yanıtlar alma yeteneğine sahip olduğundan, internetteki çoğu sohbet robotundan daha gelişmiş. İşletmeler için düşük maliyetli bir çözüm ve kullanıcıların uygulamayı denemeleri için premium özelliklerin ücretsiz deneme sürümüyle birlikte geliyor. Yine de ChatGPT ile birebir özelliklere sahip olmadığı için aynı derecede fayda sağlayamayabilir.

Textio

Textio, şirketlerin iş ilanları oluşturma biçiminde adeta devrim yaratan güçlü bir yapay zeka odaklı araç. Bir iş ilanının her bir kelimesini analiz etmek ve adayları çekme yeteneğine göre puanlamak için tahmine dayalı teknolojiden faydalanıyor ve aynı zamanda mesajdaki olası cinsiyet ayrımcılıklarının ortadan kaldırılmasını sağlıyor. 

Bu yenilikçi yazılım, Textio'yu uygulamaya geçirdikten sonra iş listelerinde önemli gelişmeler gören Twitter, Microsoft, Square ve Starbucks gibi büyük şirketler tarafından kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.