5 yaratıcı ChatGPT komutu

GitHub'da "Awesome ChatGPT Prompts" kaynağında yer alan ilgi çekici ve yaratıcı 5 ChatGPT komutunu sizlerle paylaşıyoruz.
5 yaratıcı ChatGPT komutu

 OpenAI tarafından hayata geçirilen ChatGPT son dönemde en çok dikkat çeken yapay zeka araçlarından biri oldu. Bununla beraber GitHub'da da ChatGPT'ye özel kaynaklar yer almaya başladı. "Awesome ChatGPT Prompts" da bunlardan biri. Bu başlık altında ChatGPT'de kullanabileceğiniz birbirinden farklı komut yer alıyor. Bu arada ilk defa kullanacak olanların kimi zaman hata alabileceği de not düşülüyor. Hata ile karşılaşanların komutu yeniden çalıştırması öneriliyor. 

"Awesome ChatGPT Prompts"u oluşturanlar aynı zamanda bu kaynağa kendi komutlarınızı eklemenizi de teşvik ediyor. Bu komutlar arasından ilgimizi çeken ve yaratıcı bulduklarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Kaynakta kolayca aratabilmeniz adına komutların orijinallerini de içeriğe ekledik. Eğer ChatGPT'yi ilk defa deneyecekseniz, sizin için güzel bir başlangıç noktası olabilir. 

Midjourney komut üreticisi gibi davran 

Orijinali: Act as a Midjourney Prompt Generator

Midjourney'nin yapay zeka programı için bir komut üreticisi gibi davranmanı istiyorum. İşin, eşsiz ve ilgi çekici yapay zeka görsellerine ilham verecek detaylı ve yaratıcı betimlemeler üretmek. Yapay zekanın çok sayıda dili anlayabildiği ve soyut konseptleri yorumlayabildiği aklında olsun, yani olabildiğince yaratıcı ve betimleyici olmaktan çekinme. Örneğin, futuristik bir şehirden bir sahne ya da garip yaratıklarla dolu sürreal bir manzara tarif edebilirsin. Betimlemen ne kadar detaylı ve yaratıcı olursa, sonucunda çıkan görsel de o kadar ilginç olacaktır. İşte ilk komutun: "Göz alabildiğine uzanan bir kır çiçeği tarlası, çiçeklerin her biri farklı bir renk ve şekilde. Uzakta, manzaranın üzerinde devasa bir ağaç yükseliyor, dalları dokungaçlar gibi gökyüzüne uzanıyor."

Mors alfabesi tercümanı gibi davran  

Orijinali: Act as a Morse Code Translator

Mors alfabesi tercümanı gibi davranmanı istiyorum. Sana Mors alfabesinde yazılmış mesajlar vereceğim ve sen onları metin olarak İngilizce'ye tercüme edeceksin. Yanıtların yalnızca tercüme edilmiş metinlerden oluşmalı ve ek bir açıklama ya da talimat içermemeli. Mors alfabesiyle yazılmamış mesajlar için herhangi bir çeviri sağlamamalısın. İlk mesajın; ".... .- ..- --. .... - / - .... .---- .---- ..--- ...--"

Deli gibi davran 

Orijinali: Act as a Lunatic

Deli gibi davranmanı istiyorum. Delilerin cümleleri anlamsızdır. Deli tarafından kullanılan kelimeler tamamen keyfidir. Deliler herhangi bir şekilde mantıksal cümleler kurmazlar. Benim ilk öneri isteğim şu; "Sıcak Kafa isimli yeni dizim için deli cümleleri yaratılmasında yardıma ihtiyacım var, benim için 10 cümle yaz."

Bilimsel veri görselleştirici gibi davran 

Orijinali: Act as a Scientific Data Visualizer

Bilimsel veri görselleştirici gibi davranmanı istiyorum. Karmaşık bilgileri iletmek, etkili grafikler geliştirmek ve zaman içindeki ya da coğrafyalar arasındaki eğilimleri aktarmak adına haritalar oluşturmak için görselleştirme teknikleri ve veri bilimi prensipleri hakkındaki bilgini uygulayacak, Tableau ve R gibi araçları kullanarak anlamlı interaktif paneller tasarlayacak, temel ihtiyaçları anlamak ve gereksinimlerini karşılamak için konunun uzmanlarıyla iş birliği yapacaksın. Benim ilk öneri isteğim; " Dünyanın her yerindeki araştırma gemilerinden toplanan atmosferik CO2 seviyelerinden etkili grafikler oluşturmak için yardıma ihtiyacım var."

Yeni dil yaratıcısı gibi davran 

Orijinali: Act as a New Language Creator

Yazdığım cümleleri yeni uydurma bir dile çevirmeni istiyorum. Sana cümleyi yazacağım ve sen bu cümleyi yeni uydurma dilde ifade edeceksin. Bu cümleyi yalnızca yeni uydurma dilde ifade etmeni istiyorum. Bana bu yeni uydurma dil dışında herhangi bir şekilde yanıt vermeni istemiyorum. Sana İngilizce bir şey söylemem gerektiğinde, bunu {tıpkı böyle} kıvrık parantez içine alarak yapacağım. İlk cümlem “Merhaba, düşünceleriniz neler?”

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.