Sağlık teknolojilerine odaklanan CareX.AI, Alesta Yatırım'dan 60 bin dolar yatırım aldı

Alesta Yatırım, ABD merkezli CareX.AI girişimine SAFE (Simple Agreement for Future Equity) hisseye dönüştürülebilir yatırım sözleşmesi çerçevesinde 60 bin dolar yatırım yaptı.
Sağlık teknolojilerine odaklanan CareX.AI, Alesta Yatırım'dan 60 bin dolar yatırım aldı

Girişim ve yatırım ekosistemimizin en aktif oyuncuları arasında yer alan Alesta Yatırım'ın yaptığı yatırımları geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yeni bir yatırım daha gerçekleştirdi.

Edindiğimiz bilgilere göre Alesta Yatırım, ABD merkezli CareX.AI girişimine SAFE (Simple Agreement for Future Equity) hisseye dönüştürülebilir yatırım sözleşmesi çerçevesinde 60 bin dolar yatırım yaptı. CareX.AI girişiminin değerlemesi ile paylaşılmadı.

Türk girişimci Özcan Çıkmaz tarafından 2020 yılında Palo Alto'da kurulan CareX, yapay zeka ve sağlık teknolojilerini buluşturan bir çözüm üzerinde çalışıyor. Sinyal işleme ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak kamera donanımlı herhangi bir cihazı yaşamsal belirtileri takip edebilen bir cihaza dönüştüren CareX, tansiyon, nabız ve şeker gibi yaşamsal belirtilerin verilerini ölçebiliyor.

Temelinde "software as a medical device" (SaMD) çözümü olarak karşımıza çıkan CareX, müşterilerine kamera donanımlı herhangi bir cihazı yaşamsal belirtileri takip eden bir cihaza dönüştürebilen video tabanlı bir yazılım geliştirme kiti (SDK) sunuyor.

Carex.AI tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin çözümü; tansiyon, nabız ve şeker gibi hayati verileri FDA onaylı cihazlarla aynı doğruluk oranlarında ölçümleyebiliyor. İlerleyen dönemlerde girişim ekosisteminin önemli alanlarından biri haline gelen sağlık teknolojileri ile ilgili daha çok örnek göreceğimizi söylemek yanlış olmayacaktır.

Yeni yılda sağlık teknolojileri sektöründe ön plana çıkacak trendleri geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Bu trendlerin ilk sırasında ise yapay zekanın kullanım alanlarının genişlemesi yer alıyor. Yapay zeka ve sağlık teknolojilerini bir araya getiren Carex.AI, bu konu özelinde oldukça başarılı bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.