WhatsApp, kısıtlı sayıda kullanıcı ile mesaj düzenleme özelliğini test ediyor

Platformuna yeni özellikler eklemek için çalışmalarına devam eden WhatsApp, mesaj düzenleme özelliğini iOS sürümü için beta olarak kullanıma sundu.
WhatsApp, kısıtlı sayıda kullanıcı ile mesaj düzenleme özelliğini test ediyor

WhatsApp'ın mesajları düzeltme ve geri alma özellikleri üzerinde çalıştığını ilk olarak 2017 yılının Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Mesajları geri alma özelliği geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulsa da, mesajları düzeltme özelliği hala resmi olarak kullanıcılara sunulmadı.

Uzun yıllardır mesajları düzenleme özelliği üzerinde çalışan WhatsApp, geçtiğimiz yılın Eylül ayında mesaj düzenleme özelliğini Android 2.22.20.12 sürümünde beta olarak kullanıma sunmuştu. WhatsApp'tan benzer bir hamle ise bugün iOS platformu için geldi. 

WhatsApp ile ilgili paylaştığı sızıntılar ile tanınan WABetaInfo, mesaj düzenleme özelliğinin WhatsApp'ın iOS sürümü için de beta olarak kullanıma sunulduğunu duyurdu. WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre mesaj düzenleme özelliği şu an için kısıtlı sayıda kullanıcıya sunulmuş durumda.

Mesaj düzenleme özelliğinin sadece yazı içeren mesajlar için kullanılabileceğini de ekleyelim. Fotoğraf, video veya belge içeren mesajlar için bir düzenleme seçeneği olmayacak.

Kaynak: Wabetainfo

WhatsApp'ın rakipleri konumunda yer alan Telegram ve iMessage da mesaj düzenleme özelliğine sahip. Telegram'da süre sınırı olmadan mesajlar düzenlenebilirken, iMessage platformunda ise mesaj düzenleme için 15 dakikalık bir süre sınırı bulunuyor.

Edindiğimiz bilgilere göre WhatsApp'ta da tıpkı iMessage'da olduğu gibi mesaj düzenleme için 15 dakikalık bir süre sınırı olacak. Kısacası WhatsApp'ta mesaj gönderdikten 15 dakika içinde gönderdiğiniz mesajı düzenleyebileceksiniz. Söz konusu süre sınırının ilerleyen dönemde değişebileceğini de ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse WhatsApp, mesaj silme özelliğini ilk etapta 1 saat süre sınırı ile kullanıma sunmuştu. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında ise WhatsApp için mesaj silme süre sınırı 1 saatten 2 güne çıkarıldı. WhatsApp'ın mesaj düzenleme özelliğini tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmasa da, her iki platformda da beta sürecinde olduğu için kısa zaman içinde karşımıza çıkabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

WhatsApp, platformuna yeni özellikler eklemek için çalışmalarına devam ediyor. iOS uygulamasına görüntülü görüşmeler için "picture-in-picture" özelliği sunan WhatsApp'ın bülten özelliği üzerinde çalıştığını da geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.