WhatsApp, bülten özelliği üzerinde çalışıyor

Bültenler, Durum sekmesinde ayrı ve isteğe bağlı bir seçenek olarak sunulacak.
WhatsApp, bülten özelliği üzerinde çalışıyor

Google Play Beta Program kapsamında yeni güncellemesini yayınlayan WhatsApp, bülten (Newsletter) kod adlı yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu yeni Bülten özelliği sayesinde kullanıcılar, WhatsApp üzerinden yayın yapan kişileri takip edebilecek. 

Özellik geniş kitlelere yayın imkanı sağladığı için WhatsApp'ın sunduğu uçtan uca şifreleme bülten dahilinde sunulmayabilir. Ancak kullanıcıların gizliliğine önem veren WhatsApp, Bülten'e üye olan kişilerin numaralarını gizleyecek. 

Paylaşılan bilgilere göre Bültenler, Durum sekmesinde ayrı ve isteğe bağlı bir seçenek olarak sunulacak. Böylece Bültenler mesajlardan ayrılırken, uçtan uca şifreleme de bozulmamış olacak. 

Bültenler, herkese açık sosyal bir platform olarak konumlanmak yerine daha çok kişisel bir alan olarak öne çıkacak. Şu an için herhangi bir reklamın yer almadığı Bültenler, aynı şekilde algoritmik öneriler tarafından da desteklenmeyecek. Böylece bu alanda gösterilen içerikler yalnızca kronolojik olarak gösterilecek. 

2 milyar Günlük aktif kullanıcı sayısına sahip olan WhatsApp, hali hazırda topluluklar özelliğiyle topluluk yönetimi odaklı ilk adımını atmıştı. Şirket, bu yeni özellik ile birlikte topluluk yönetimini WhatsApp'a taşıyan kullanıcıların elini yeni bir içerik formatıyla güçlendirmiş oluyor.

Şu an için WhatsApp'ın Bülten özelliğiyle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadığını belirtmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.