Kripto odaklı yapay zeka destekli arama motoru Kaito, 5.3 milyon dolar yatırım aldı

Kaito, internetteki ve blok zincirdeki bilgilerin birleştirilerek erişilebilir hale getirilmesini amaçlıyor.
Kripto odaklı yapay zeka destekli arama motoru Kaito, 5.3 milyon dolar yatırım aldı

Kripto odaklı yapay zeka destekli arama motoru Kaito, 5.3 milyon dolar yatırım aldı. Dragonfly Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna katılanlar arasında Sequoia Capital, Jane Street, Mirana Ventures, Folius Ventures ve Alpha Lab Capital yer aldı. 

Tohum turunu tamamlayan girişim, bir sonraki yatırım turu için Open AI, Binance ve Dragonfly ile görüşmelerini sürdürüyor. Kaito, yatırımı, ekibi ölçeklendirmek ve ürünün geliştirme süreçlerini hızlandırmak için kullanılacak. 

Girişimin faaliyet alanı

Kaito, 2022'de eski Citadel yöneticisi Yu Hu tarafından kuruldu. Hu, geleneksel finans sektöründe kullandığı araçların kripto alanındaki yokluğunu farkederek insanların bilgiye erişimini hızlandırmak üzere harekete geçti.

Tahmin edeceğiniz üzere Blok zincirinde yer alan bilgilere, Google gibi genel bir arama motoru üzerinden erişilmesi pratiği pek de kullanışlı değil. Her ne kadar kripto topluluğu yoğun bir şekilde Twitter'da içerik üretimi gerçekleştirse de, Twitter'da gerçekleşen bir Spaces konuşmasında yer alan bilgilere Google üzerinden kolayca erişmek zor.

Kaito ise bu durumu değiştirmeyi hedefliyor. Girişim, internetteki ve blok zincirdeki bilgilerin birleştirilerek erişilebilir hale getirilmesini amaçlıyor. Kaito'nun ürünü, kullanıcıların, kripto topluluğunun yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiği Twitter, Discord gibi sosyal ağları, çeşitli forumları, Mirror, Medium içerik platformları, podcast transkriptleri ve araştırmalar üzerinde arama yapmalarını sağlıyor.

Bununla beraber platform, arama sonuçlarını gerçekler ve görüşler olmak üzere kategorize ediyor. Yu Hu'nun aktardığına göre Kaito, belli bir konuda yanıt bulma yolculuğunu 30 dakika ya da 1 saatten 10 dakikaya indiriyor. 

Öne çıkan özellikler

Kaito'nun çıktıları bir araya getirmenin ötesinde yapay zeka desteğiyle arama deneyimini güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Girişim, arama motorundaki sıralamalar, konu madenciliği, kişiselleştirme, öneri sunma, konuşmaların metne dönüştürülmesi ve üretimsel içerikler sunma alanlarını yapay zeka desteğiyle geliştiriyor. Kaito'nun, kripto kullanıcılarına özel olarak arama deneyimi sunmak adına ChatGPT/GPT-3 entegrasyonuna sahip olduğunu da belirtelim.  

Kaito'nun özel Alpha sürümü 2022'nin Kasım ayından bu yana yalnızca kurumsal yatırımcılara açıktı. Ancak söz konusu arama motoru şu anda herkese açılmış durumda. Bireysel yatırımcılara odaklanan arama motoru ise 2023'ün ikinci çeyreğinde yayına alınacak. 

Girişimin hedefleri

Şimdilik zincir dışı (off-chain) bilgileri bir araya getirmeye odaklanan girişim, önümüzdeki dönemde zincir üstü içerikleri de arama motoruna dahil etmeyi planlıyor. Ayrıca Kaito ilerleyen token temelli bir topluluk oluşturarak, topluluğun verilere katkıda bulunmasını sağlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.