Swap'ın ürettiği robotik çim biçme makinesi, 7 milyon dolar tohum yatırım aldı

Swap, güneş enerjisiyle çalışan yüzde yüz elektrikli çim biçme makinesi üretiyor. Araç güneş panelleri sayesinde güneşli bir günde şarj edilebiliyor.
Swap'ın ürettiği robotik çim biçme makinesi, 7 milyon dolar tohum yatırım aldı

Swap'ın ürettiği robotik çim biçme makinesi, 7 milyon dolar tohum yatırım aldı. 7 milyon dolarlık yatırım, SOLV Energy liderliğinde gerçekleşti. 

ABD merkezli şirket Ekim 2019'da kuruldu. Tim Lichti tarafından faaliyete geçirilen Swap, güneş enerjisiyle çalışan yüzde yüz elektrikli çim biçme makinesi üretiyor. Araç güneş panelleri sayesinde güneşli bir günde şarj edilebiliyor. Şarj azalmaya başladığında, araç otomatik olarak şarj istasyonuna doğru hareket ediyor. Lichti, şirketin yeniden yatırım alması için 50 büyük güneş enerjisi üreten şirketle temas halinde olduklarını söylüyor. Ayrıca satışların daha çok ABD'nin güneyinde yoğunlaştığını ifade ediyor. 

Swap, RaaS yani Robots as a Service iş modelini kullanıyor. Yani kullanıcılar, sözleşmesinde, sadece tükettiği/kullandığı kadarının ücretini ödüyor. Tüm kullanım/taşıma, entegrasyon, destek ve ekipman bakım maliyetleri hizmet sözleşmesine dahil ediliyor.

2020'li yılların başından beri bu alanda yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. Eylül 2021'de Çin merkezli bir üretici olan Segway, akıllı çim biçme robotu geliştirdiğini duyurdu. Navimow adındaki akıllı çim biçme robotu, sahip olduğu GPS teknolojisi ile birlikte otonom olarak çim biçme işlemini gerçekleştirebiliyor.

Segway tarafından paylaşılan bilgilere göre Exact Fusion Locating System isimli bir teknolojiye sahip olan Navimow, çim biçilecek olan alanın herhangi bir çit veya tel örgüyle kaplanmasına gerek kalmadan otonom bir şekilde biçebiliyor. GPS sinyalinin az olduğu durumlarda da çalışmaya devam eden Navimow, üzerinde bulunan sensörler sayesinde çim biçme işlemini sorunsuz bir şekilde tamamlayabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.