Segway’den akıllı çim biçme robotu: Navimow

Navimow adındaki akıllı çim biçme robotu, sahip olduğu GPS teknolojisi ile birlikte otonom olarak çim biçme işlemini gerçekleştirebiliyor.
Segway’den akıllı çim biçme robotu: Navimow

Elektrikli scooter ve paten gibi ilginç ürünlerle karşımıza çıkan Çin merkezli bir üretici olan Segway, akıllı çim biçme robotu geliştirdiğini duyurdu. Navimow adındaki akıllı çim biçme robotu, sahip olduğu GPS teknolojisi ile birlikte otonom olarak çim biçme işlemini gerçekleştirebiliyor.

Segway tarafından paylaşılan bilgilere göre Exact Fusion Locating System isimli bir teknolojiye sahip olan Navimow, çim biçilecek olan alanın herhangi bir çit veya tel örgüyle kaplanmasına gerek kalmadan otonom bir şekilde biçebiliyor. Exact Fusion Locating System teknolojisinin sadece 2 cm hata payı ile çalıştığını da ekleyelim.

GPS sinyalinin az olduğu durumlarda da çalışmaya devam eden Navimow, üzerinde bulunan sensörler sayesinde çim biçme işlemini sorunsuz bir şekilde tamamlayabiliyor. Temizlik robotları ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan Navimow, mobil uygulama üzerinden yönetiliyor.

Kullanıcılar, Navimow'un mobil uygulaması üzerinden çim biçilecek olan alanı sınırlarını uygulamada yer alan harita üzerinden seçebiliyor. Uygulama üzerinden Navimow'un girmesini istemeyeceğiniz alanları seçebileceğinizi de paylaşalım.

Blade Halt isimli bir teknolojiye sahip olan Navimow, çimlerin üzerinde yer alan eşya ve insanları tespit edebiliyor ve tespit edilen anda bıçaklarının çalışmasını durduruyor. Segway'in akıllı çim biçme robotu olan Navimow, 1425 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Navimow ailesinin en pahalı üyesinin fiyatı ise 2 bin 969 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.