Spotify, OpenAI teknolojisini kullanan yapay zeka destekli "DJ" özelliğini yayına aldı

Spotify'ın "DJ" adı verilen OpenAI teknolojisini kullanan yeni özelliği, yapay zeka destekli yorumlarla kişiselleştirilmiş müzik önerileri oluşturuyor.
Spotify, OpenAI teknolojisini kullanan yapay zeka destekli

Dünyanın en popüler müzik streaming platformlarından Spotify, özellikle sunduğu kişiselleştirilmiş listelerle dikkati çekiyor. Kişiselleştirmeyi ve kullanıcısının dinlediklerine özel içerikler sunmayı hedefleyen platform, bu kapsamda yapay zeka destekli yeni bir özellik hayata geçirdi. "DJ" adı verilen OpenAI teknolojisini kullanan özellik, yapay zeka destekli yorumlarla kişiselleştirilmiş müzik önerileri oluşturuyor.

Spotify, DJ'i "sizi ve müzik zevkinizi iyi tanıyan, sizin için ne çalacağını seçebilecek kişiselleştirilmiş bir yapay zeka kılavuzu" olarak tanımlıyor. İlk olarak beta sürümünde kullanıma açılan bu özellik, gerçekçi bir sesle kullanıcının beğeneceği parçalar ve sanatçılar hakkında yorumların yanı sıra derlenmiş bir müzik dizisi sunuyor.

Paylaşılanlara göre özellik, en yeni müzikleri sıralayacak ve kullanıcının eski favorilerinden bazılarına geri dönüş yapacak, hatta belki de yıllardır dinlenmeyen şarkıları yeniden gün yüzüne çıkaracak. Ardından, kullanıcının beğenebileceği şeyleri gözden geçirecek ve yalnızca kullanıcı için seçilmiş bir şarkı akışı sunacak. Ayrıca geri bildirimlere göre dizilimi de sürekli olarak yenilenecek.

DJ, tıpkı bir insan gibi çalınan parçalar hakkında sesli yorumlar da yapıyor. Metnin sese dönüştürülmesi konusunda, Spotify'ın geçen yıl satın aldığı Sonantic'in dinamik bir yapay zeka ses platformu kullanılıyor. Özelliği kullanmak için DJ butonuna tıklamak yeterli oluyor.

OpenAI destekli özellik, hala beta sürecinde ve şimdilik yalnızca ABD ve Kanada'daki Spotify Premium aboneleri için İngilizce olarak sunuluyor. Diğer ülkeler için ne zaman aktif edileceği ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.