Şirketlerin tek yerden farklı İK uygulamalarına erişmesini sağlayan Finch, 40 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin çeşitli İK uygulamalarına, hizmetlerine ve sistemlerine bağlanmasına yardımcı olan Finch, General Catalyst ve Menlo Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri B turda 40 milyon dolar yatırım aldı.
Şirketlerin tek yerden farklı İK uygulamalarına erişmesini sağlayan Finch, 40 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin çeşitli İK uygulamalarına, hizmetlerine ve sistemlerine bağlanmasına yardımcı olan Finch, General Catalyst ve Menlo Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri B turda 40 milyon dolar yatırım aldı. Tura QED Investors, Altman Capital ve PruVen Capital da katıldı. Seri B ile birlikte Finch'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 68 milyon doların üzerine çıktı. Yeni yatırımla birlikte General Catalyst Genel Müdürü Alex Tran, Finch'in yönetim kuruluna katıldı.

Finch, aldığı yeni yatırımla kapsamını daha fazla maaş bordrosu, İK ve sosyal yardım sistemlerini kapsayacak şekilde genişletecek, yeni istihdam verileri dikeylerinde hizmet vermeye başlayacak ve mühendislik, ürün ve müşteri ekiplerini büyütecek. Şu anda 57 çalışanı bulunan şirket, 2023 yılı içerisinde bu sayıyı 80'e çıkarmayı hedefliyor.

2020 yılında Jeremy Zhang ve Ansel Parikh tarafından kurulan Finch, Vanta, Lendio, Middesk ve OpenComp gibi şirketlerin 200'den fazla İK sistemine erişmelerini sağlıyor. Şirketler, Finch'in API'larını, çalışanların işe alınması, çalışanlara sağlanan fayda katkılarının ayarlanması, maliyet tasarruflarının ve harcamaların izlenmesi ve daha fazlası için panolar ve deneyimler oluşturmak üzere kullanabiliyor. Paylaşılanlara göre Finch'in işlediği İK sistem verileri, hem aktarım sırasında hem de beklemedeyken şifreleniyor. 

An itibarıyla 1,8 milyondan fazla çalışan, Finch platformu aracılığıyla birbirine bağlanıyor. Kurucu ortak ve CEO Jeremy Zhang, Finch'in gelirlerinin geçtiğimiz haziran ayından bu yana 12 kat arttığını belirtiyor. Finch'in, Merge ve Flexspring gibi rakipleri bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.