Kalacak yer arayan depremzedelerle, ev sahiplerini buluşturan platform: Misafirimizsiniz

Missafir ekibi tarafından geliştirilen "Misafirimizsiniz" platformu, evini depremzedelere açmak isteyenlerle barınma ihtiyacı bulunan depremzedeleri bir araya getiriyor.
Kalacak yer arayan depremzedelerle, ev sahiplerini buluşturan platform: Misafirimizsiniz

6 Şubat'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle depremzedelerin barınma ihtiyacı devam ediyor. Depremzedeler ile müsait evi olan kişileri buluşturan bir platform olarak karşımıza çıkan Evin Umut Olsun'u dün sizlere aktarmıştık.

Depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan platformlar arasında bir yenisi daha eklendi. Missafir ekibi tarafından geliştirilen "Misafirimizsiniz" platformu, evini depremzedelere açmak isteyenlerle barınma ihtiyacı bulunan depremzedeleri bir araya getiriyor.

Missafir web sitesi içinde yer alan Misafirimizsiniz kısmına giriş yaptığımızda karşımıza "Destekçi Ev Sahibiyim" ve "Konaklama Arayan Depremzedeyim" olmak üzere iki farklı seçenek çıkıyor. Destekçi Ev Sahibiyim tıkladığımızda ise bir forma yönlendiriliyoruz.

Form içinde ad-soyad, telefon numarası, evin bulunduğu şehir ve ilçe, eve kaç yatak odası olduğu, kaç kişi kapasiteli olduğu ve depremzedelerin evinizde kaç gün konaklayabileceği gibi sorular yer alıyor. Konaklama Arayan Depremzedeyim kısmına tıkladığımızda ise Misafirol.org isimli bir web sitesine yönlendiriliyoruz.

Misafirol.org web sitesi içinde evini depremzedelere açmak isteyen kişilerin ilanları tüm detayları ile birlikte yer alıyor. Web sitesi içinde paylaşılan bilgilere göre şu an için 3 bin 782 aktif ilan mevcut durumda. Web sitesi içinde il ve ilçe aramaları yapmak da mümkün. 

Barınma ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan pek çok proje olduğunu yukarıda sizlere aktarmıştık. Bu projeler arasında ise Kalacakyer.org, Dostluk Çatısı, Kanka.host ve Evin Umut Olsun yer alıyor. Depremzedelere ve deprem bölgesindeki görevlilere uzaktan yardım rehberimize ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.