Kalacak yere ihtiyacı olan depremzedeler ve onlarla evini paylaşmak isteyenler için uygulama: Kanka.host

Kanka.host, AFS Gönüllüleri Derneği ile iş birliği kurarak depremden etkilenen ve barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, gönüllü olarak evini paylaşmak isteyen destekçilerin birbirine ulaşması için ücretsiz olarak faaliyet gösteriyor.
Kalacak yere ihtiyacı olan depremzedeler ve onlarla evini paylaşmak isteyenler için uygulama: Kanka.host

6 Aralık'ta yaşadığımız iki büyük depremden sonra ne yazık ki can kaybı artmaya devam ediyor. Ancak depremden kurtulan vatandaşlarımız için de çeşitli zorluklar baş göstermeye başladı. Bunlardan en önemlisi hiç şüphesiz barınma ihtiyacı. Böylesine soğuk bir dönemde depremzedeler kalabilecekleri bir yer bulmak durumunda kalırken biz de ülke olarak onların en güvenilir yerlere yerleşebilmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda birçok platform hayata geçiriliyor. Hatta bu platformlardan bazılarını sizler için depremzedelere uzaktan yardım rehberimizde derlemiştik. 

Benzer bir platform olan kanka.host da hem App Store hem de Play Store'daki uygulaması ile faaliyet gösteriyor. Aslında kanka.host, 2022 yılında AFS Gönüllüleri Betigül Erol ve Alara Er tarafından ev arkadaşı arayan kişiler ile oda kiralamak isteyen öğrencileri, gezginleri ve gurbetçileri buluşturmak konusunda aracı olarak hayata geçirilmişti. Ancak depremzedelerin barınma ihtiyacı ile uygulama, sosyal bir amaca yönelik olarak hizmet vermeye başladı. 

Kanka.host, 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrası AFS Gönüllüleri Derneği ile iş birliği kurarak depremden etkilenen ve barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, gönüllü olarak evini paylaşmak isteyen destekçilerin birbirine ulaşması için ücretsiz olarak faaliyet gösteriyor.

Kanka.host'u kullanabilmek için öncelikle telefon numaranıza gelen doğrulama kodunu girmeniz gerekiyor, akabinde Google hesabınızla üyelik oluşturabiliyorsunuz. Öncelikle evini açmak isteyenler için süreci anlatalım. Depremzedeler için gönüllü formunda temel bilgilerin yanı sıra adli sicil kaydı ve ikametgah bilgisinin de verilmesi gerekli. Bunun dışında evde kaç kişi kalabileceği, gelenlerin ne kadar süre kalabileceği gibi sorular da mevcut. Bir de ev için iki seçenek verilmiş; askıda ev (boş ev demek) ve "evimi gönüllü paylaşabilirim" seçeneği. Yani boş bir eviniz varsa da depremzedelere açabiliyorsunuz. 

Eğer depremzede iseniz depremzedeler için barınma formunu doldurmanız gerekiyor. Bu formda da yine temel sorular mevcut ama aynı zamanda adli sicil kaydının da eklenmesi isteniyor. Formda aynı hanede kalması gereken kişi sayısı, sağlık problemleri olan bireylerin bilgisi, gidilebilecek şehirler, barınma ihtiyacı olan kişilerin yaşları, yola çıkılabilecek tarih ve ulaşım desteği gibi sorular mevcut. 

Bu formlar doldurulduktan sonra platform kişileri ve hane sahiplerini eşleştiriyor. 

Kanka.host'un Instagram'da oldukça aktif olduğunu ve ekibinin bu süreçte daimi olarak destek verdiğini de belirtelim. 

Uygulama Google Play ve App Store'dan indirilebiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.